Η Μις Υφήλιος ήταν το χτύπημα κάτω απ’ τη ζώνη της Χίλαρι στον Τραμπ…

Το πρώτο ντιμπέιτ των δύο υποψηφίων ενόψει των αμερικανικών προεδρικών εκλογών πραγματοποιήθηκε με νικήτρια – σύμφωνα με τα ξένα ειδησιογραφικά πρακτορεία – την Χίλαρι Κλίντον.

Η Χίλαρι είχε κατά νου να αναδείξει σε κάποια στιγμή το σεξιστικό προφίλ του συνυποψηφίου της, επικαλούμενη την περίπτωση της Αλίσια Μασάδο. «Ένα από τα χειρότερα πράγματα που έχει πει για μια γυναίκα ήταν σε διαγωνισμό ομορφιάς. Αγαπά τους διαγωνισμούς ομορφιάς, τους υποστηρίζει και δεν χάνει ευκαιρία να δίνει το παρών. Αλλά αποκάλεσε αυτή τη γυναίκα “Miss Piggy”. Μετά την αποκάλεσε «Μις Νοικοκυρά”, επειδή είναι Λατίνα. Ντόναλντ, η γυναίκα αυτή έχει όνομα», είπε η Κλίντον, με τον Τραμπ, εμφανώς αμήχανο να αρκείται στην εξής αναφορά: «Το όνομά της είναι Αλίσια Μασάδο και έγινε Αμερικανίδα πολίτης και μπορείτε να στοιχηματίσετε τι θα ψηφίσει τον ερχόμενο Νοέμβριο».
Η γεννημένη στη Βενεζουέλα Μασάδο, στέφθηκε Μις Υφήλιος το 1996 και έγινε Αμερικανίδα πολίτης τον περασμένο Αύγουστο, διατρανώνοντας στα social media ότι το έκανε προκειμένου να ψηφίσει τη Χίλαρι για Πρόεδρο.

alicia-machado

«Ευχαριστούμε την κυρία Κλίντον για το σεβασμό της στις γυναίκες», έγραψε η Μασάδο στα ισπανικά μετά το χθεσινό ντιμπέιτ. «Είμαι μαζί σας!».

Η Αλίσια Μασάδο είχε ισχυριστεί ότι οδηγήθηκε στην ανορεξία από τα επικριτικά σχόλια του Τραμπ για τα κιλά της. Τα προβλήματα της ξεκίνησαν όταν μετά τη νίκη της πήρε και ζήτησε βοήθεια από την οργανωτική επιτροπή για να αδυνατίσει. Όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο γυμναστήριο που της είχαν υποδείξει, βρήκε να την περιμένουν 90 δημοσιογράφοι και ο ίδιος ο Τραμπ και να τη ρωτούν πώς αισθανόταν «τώρα που είχε παχύνει τόσο». «Εβαλα τα κλάματα κι έλεγα στον Τραμπ ότι δεν θέλω να αδυνατίσω και να με αφήσει να φύγω. Δεν με άφησε, έγινα ανορεκτική και χρειάστηκα χρόνια ψυχοθεραπεία για να το ξεπεράσω», είχε εξομολογηθεί η Μασάδο.

Μετά τη νίκη της στα καλλιστεία η Μασάδο έγινε ηθοποιός, τραγουδίστρια, μοντέλο και επιχειρηματίας. Μάλιστα, ήταν υποψήφια και για Grammy, ενώ έχει τη δική της σειρά ρούχων και πάνω από 100 εξώφυλλα στο ενεργητικό της.