Ιράν: Απαγορεύεται το ποδήλατο για τις γυναίκες - Επηρεάζει την αγνότητα

Τέλος στο ποδήλατο για τις γυναίκες έβαλε την προηγούμενη εβδομάδα ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Ο λόγος είναι ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα εκθέτει την κοινωνία στη διαφθορά και “επηρεάζει” την αγνότητα των γυναικών.

Μάλιστα, η ηγεσία του Ιράν είχε αρχίσει να παίρνει σχετικά μέτρα ήδη από τον περασμένο Μάιο, καθώς απαγόρευσε σε γυναίκες να κάνουν ποδήλατο σε συγκεκριμένες περιοχές. Οι αστυνομικές αρχές ανέφεραν επίσης ότι για τις απείθαρχες υπήρχαν προειδοποιήσεις ακόμη και για προσαγωγές.

Η απαγόρευση αυτή προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, καθώς πολύ σύντομα έκανε τον γύρο του διαδικτύου μια φωτογραφία που απεικόνιζε μια μητέρα να κάνει ποδήλατο μαζί με την κόρη της.

Παράλληλα, στο Facebook δημιουργήθηκε ένα γκρουπ με όνομα “Η κρυφή μου ελευθερία”, όπου αναρτήθηκε ένα βίντεο με μια γυναίκα να εξηγεί ότι, όταν έμαθε για τη συγκεκριμένη απαγόρευση, αμέσως νοίκιασε δύο ποδήλατα μόνο και μόνο για να κάνει σαφές ότι δεν πρόκειται να παρατήσει την ποδηλασία. «Είναι δικαίωμα μας και δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε».