Αιθιοπία: Φωτιά σε φυλακή - Στους 23 οι νεκροί

Τραγικό τέλος είχαν 23 άνθρωποι στην Αιθιοπία, σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε φυλακή υψίστης ασφαλείας όπου κρατούνται πολιτικοί κρατούμενοι. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γνωστοποιηθεί τα αίτια της φωτιάς.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το Σάββατο στο Κιλίντο, ένα κέντρο προσωρινής κράτησης στην Αντίς Αμπέμπα, όπου έχουν οδηγηθεί σχεδόν όλοι όσοι συνελήφθησαν τους τελευταίους μήνες μετά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην επαρχία Ορόμια.

Όπως μετέδωσε το δημόσιο ραδιόφωνο, 21 κρατούμενοι πέθαναν από ασφυξία ή ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν από τις φλόγες και άλλοι δύο σκοτώθηκαν από τους φύλακες όταν επιχείρησαν να δραπετεύσουν. Οι τραυματίες είναι εννέα και μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και αστυνομικοί.

Από τη φωτιά δύο κτίρια καταστράφηκαν, ενώ οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν σε άλλες φυλακές.

Άλλα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ανέφεραν ότι αφού εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, ακούστηκαν πυροβολισμοί μέσα από τη φυλακή.

Ανάμεσα στους κρατουμένους του Κιλίντο ήταν μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Κογκρέσο της Ορόμια, ο Μπεκέλε Γκέρμπα, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ίδιου κόμματος, Ντετζέντ Τούφα, ο αρχιστυντάκτης της διαδικτυακής εφημερίδας Negere Ethiopia Γκετάσιου Σιφεράου και ο ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα Γιόναθαν Τερέσα.