Συρία: Τουλάχιστον 18 νεκροί σε βομβιστικές επιθέσεις

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα Δευτέρα σε σειρά βομβιστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν σε τουλάχιστον τρεις πόλεις της Συρίας και 45 άλλοι τραυματίστηκαν, όπως μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν σε δύο πόλεις που τελούν υπό τον έλεγχο του καθεστώτος, στην Ταρτούς που βρίσκεται στη δυτική ακτή της χώρας και στη Χομς που είναι στην κεντρική Συρία, όπως και στη Χασάκα, μια πόλη της βορειοανατολικής χώρας που ελέγχεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις συριακές κουρδικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τα επίσημα μέσα ενημέρωσης, μόνο στην Ταρτούς, δύο βομβιστικές επιθέσεις προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπων.

Οι άνθρωποι αυτοί σκοτώθηκαν σε δύο «τρομοκρατικές» επιθέσεις που σημειώθηκαν πάνω σε γέφυρα σε έναν κεντρικό δρόμο κοντά στην Ταρτούς, προπύργιο του καθεστώτος, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Μια άλλη έκρηξη είχε στόχο έναν δρόμο δυτικά της Δαμασκού, αναφέρουν τα συριακά ΜΜΕ που επίσης έκαναν λόγο για μια επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στη Χομς.