Φονικές πλημμύρες στο Μεξικό

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των πλημμυρών που έπληξαν περιοχές του νότιου και του νοτιοανατολικού Μεξικού, ενώ περίπου 200 άτομα χρειάστηκε να διασωθούν με τη χρήση εναέριων μέσων. Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνήτης της πολιτείας Τσιάπας, Μανουέλ Βελάσκο, οι βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν ήταν «οι πιο σφοδρές των τελευταίων 32 χρόνων στην Τούτστλα».

Τρεις άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο όταν τα αυτοκίνητά τους παρασύρθηκαν από τα νερά που σάρωσαν δρόμους, ανακοίνωσε η πολιτική προστασία της ίδιας πολιτείας. Σύμφωνα με τις αρχές, πλημμύρισαν τα σπίτια 600 κατοίκων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε προσωρινά καταλύματα. Στην πολιτεία Γκερέρο, βορειότερα, οι αρχές κατέγραψαν 33 κατακρημνίσεις βράχων και κατολισθήσεις λάσπης.

Ένας κεντρικός δρόμος στην πόλη Ακαπούλκο, τουριστικό θέρετρο στις νοτιοδυτικές ακτές του Μεξικού, υπέστη καθίζηση, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι που κινούνταν με αυτοκίνητα. Η βροχόπτωση 60 εκατοστών στην περιοχή είχε συνέπεια να αποκλειστούν 200 κάτοικοι ενός οικιστικού συγκροτήματος, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να τους απομακρύνουν από αέρος η αστυνομία και ο στρατός. Οι πλημμυροπαθείς μεταφέρθηκαν σε ένα προσωρινό καταφύγιο, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πολιτείας Γκερέρο, Έκτορ Αντόνιο Αστουντίγιο Φλόρες. Άνδρες του μεξικανικού στρατού έχουν αναπτυχθεί στις πληγείσες περιοχές, ενώ πολλά σχολεία που έχουν πληγεί δεν θα λειτουργήσουν.