Σομαλία: Επίθεση των Σεμπάμπ κατά της δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης

Τέσσερις τραυματίες, νεκροί οι ένοπλοι

 

Τρεις στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία (Amisom) και ένας πολίτης τραυματίστηκαν σε επίθεση που εξαπέλυσαν οι ισλαμιστές αντάρτες Σεμπάμπ στο Μογκαντίσου την Πέμπτη.Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Amisom, επίθεση στο γενικό επιτελείο της έληξε και η κατάσταση «είναι υπό έλεγχο» ενώ πολλοί από τους δράστες σκοτώθηκαν, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό.

Ο εκπρόσωπος του στρατού της Ουγκάντας, μια μονάδα του οποίου είναι αρμόδια για την ασφάλεια της βάσης της Amisom στο Μογκαντίσου, διαβεβαίωσε νωρίτερα ότι η μάχη, που κράτησε τρεις ώρες, έχει λήξει. «Οι Σεμπάμπ μας επιτέθηκαν σήμερα αλλά καταφέραμε να τους απωθήσουμε. Ενας από αυτούς σκοτώθηκε μέσα στη βάση» ανέφερε ο Πάντι Ανκούντα στο Twitter.

Αυτόπτες μάρτυρες και πηγές της αστυνομίας είχαν αναφέρει ότι εκρήξεις και πυροβολισμοί ακούγονταν νωρίς το απόγευμα μέσα από τη βάση του χαλάν, η οποία βρίσκεται στο δυτικό άκρο του αεροδρομίου του Μογκαντίσου και φιλοξενεί το γενικό επιτελείο της Amisom.

Την ευθύνη για την επίθεση αυτή ανέλαβαν αμέσως οι Σεμπάμπ. Μια πηγή από υπηρεσία ασφαλείας δυτικής χώρας ανέφερε ότι «15 έως 20» ένοπλοι επιτέθηκαν στη βάση, όμως δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει πόσοι κατάφεραν τελικά να μπουν μέσα στο κτίριο.

 

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=662495