«Βομβαρδισμένο» τοπίο το Αματρίτσε- Η εικόνα της τραυματισμένης καλόγριας που κάνει το γύρο του Διαδικτύου

Όταν κοιτάς από ψηλά η Γη δεν μοιάζει μόνον με ζωγραφιά αλλά και με βομβαρδισμένο τοπίο.

Οι εικόνες από το Αματρίτσε της Ιταλίας, που βρέθηκε στο επίκεντρο του σεισμού αλλά και της τραγωδίας που προκάλεσε το χτύπημα του Εγκέλαδου συγκλονίζουν.

Ολόκληρα χωριά «σβήστηκαν» από τον χάρτη, ενώ τουλάχιστον 268 άνθρωποι καταπλακώθηκαν από τα συντρίμμια.

Ο αριθμός των νεκρών δυστυχώς ανεβαίνει επιβεβαιώνοντας τις χειρότερες προβλέψεις, την ίδια ώρα ωστόσο οι ιστορίες συνανθρώπων μας που παρά το μέγεθος της καταστροφής στάθηκαν τυχεροί και βρίσκονται ακόμα στη ζωή, συγκλονίζουν.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα μιας μοναχής στο χωριό Αματρίτσε, της οποίας η απόφαση να κρυφτεί κάτω από ένα κρεβάτι στο μοναστήρι της έσωσε τη ζωή. Εμφανώς σοκαρισμένη και τραυματισμένη η Αδελφή Μαριάννα από την Αλβανία εμφανίζεται καθισμένη στο δρόμο, πάνω σε μια κουβέρτα να προσπαθεί να βρει τρόπο επικοινωνίας. Η απόγνωση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της, καθώς το Αματρίτσε είναι από τις περιοχές που υπέστησαν τις μεγαλύτερες ζημιές από τα 6,2 Ρίχτερ.
ImageHandler

Τρεις καλόγριες από το ίδιο μοναστήρι σκοτώθηκαν στην προσπάθεια τους να διαφύγουν και να γλιτώσουν, ενώ άλλες δύο κατάφεραν να σωθούν κρατώντας η μια το χέρι της άλλης, είπε η Αδελφή Μαριάννα στα μέσα ενημέρωσης.

Την ίδια ώρα, στην Πεσκάρα Ντελ Τρόντο ένα κοριτσάκι 10 ετών απεγκλωβίστηκε ζωντανό έπειτα από 17 ώρες, δύο άλλα αδελφάκια όμως στην ίδια περιοχή «χωρίστηκαν» καθώς το ένα σώθηκε, το άλλο δεν τα κατάφερε.

Το περιστατικό περιέγραψε η γιαγιά των παιδιών στον Τύπο, λέγοντας το ένα κοριτσάκι (8 ετών) προσπάθησε να προστατέψει την μικρότερη αδελφή του (4 ετών)  χρησιμοποιώντας ως «ασπίδα» το σώμα του, αλλά δυστυχώς το κοριτσάκι δεν άντεξε…

A drone photo shows the damages following an earthquake in Pescara del Tronto, central Italy, August 25, 2016. REUTERS/Stefano De Nicolo