Στα άκρα η κόντρα για την Κριμαία: Για απόπειρα εισβολής κατηγορεί η Ρωσία την Ουκρανία

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας δήλωσαν το απόγευμα της Τετάρτης ότι στις 8 Αυγούστου ειδικές δυνάμεις της Ουκρανίας προσπάθησαν να εισβάλλουν στη χώρα μέσω της Κριμαίας, αλλά αναχαιτίστηκαν από το ρωσικό στρατό.

Μάλιστα,   σύμφωνα με τη ρωσική ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας   (FSB), η ρωσική αστυνομία σταμάτησε μία απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης στην Κριμαία, όταν εντόπισε άντρες που είχαν στην κατοχή τους εκρηκτικά και πυρομαχικά και στόχευαν να πλήξουν κεντρικά κτίρια υποδομών.

Μάλιστα, σύμφωνα με την  FSB, ένας Ρώσος στρατιώτης και ένας εργαζόμενος της υπηρεσίας σκοτώθηκαν σε αυτή τη σύγκρουση. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι απόπειρες εισβολής έγιναν το σαββατοκύριακο.

Οι Ρώσοι κατηγόρησαν τις ουκρανικές ειδικές δυνάμεις ότι σχεδίαζαν να κάνουν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κριμαία, με στόχο υποδομές ζωτικές σημασίας. «Στόχος αυτής της ανατρεπτικής δραστηριότητας και των τρομοκρατικών ενεργειών ήταν η αποσταθεροποίηση της κοινωνικοπολιτικής κατάστασης της περιοχής, πριν από την προετοιμασία και τη διεξαγωγή εκλογών», ανέφερε η ανακοίνωση της FSB.

Λίγο αργότερα εκπρόσωπος της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών (SBU)  αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν να εισβάλλουν στην Κριμαία. Το ουκρανικό γενικό επιτελείο στρατού έκανε μάλιστα λόγο για “προβοκάτσια”.

“Η Ουκρανία δεν επιχειρεί να ανακαταλάβει δια της βίας το έδαφός της και δεν θα το κάνει”, διαβεβαίωσε ο Γιούρι Τάντιτ, ένας σύμβουλος του επικεφαλής της SBU, μιλώντας στο πρακτορείο Interfax-Ukraine.

«Πρόκειται για ψευδείς πληροφορίες», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters.