Επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο του Λονδίνου - Δύο συλλήψεις

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί σε εμπορικό κέντρο του Λονδίνου, καθώς ένας άνδρας δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για την κατάσταση του θύματος, ούτε για την ταυτότητα του δράστη. Παράλληλα, δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση ή όχι.

Ωστόσο, το εμπορικό κέντρο Westfield έχει εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους, ενώ εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας δήλωσε: «Η αστυνομία κλήθηκε γύρω στις 14.00 (τοπική ώρα) έπειτα από αναφορές για έναν άνδρα που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στο εμπορικό κέντρο Westfield. Αξιωματικοί και ασθενοφόρα έσπευσαν και βρήκαν έναν άνδρα σε ηλικία γύρω στα 20 να φέρει τραύματα από μαχαίρι».

Συνεχίζοντας ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, ανέφερε ότι ο άνδρας μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της βρετανικής πρωτεύουσας, χωρίς να γνωστοποιεί την κατάσταση της υγείας του. Λίγο αργότερα, ο ίδιος είπε ότι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν καθώς σχετίζονται με την υπόθεση.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, επικαλούμενη αναφορές από αυτόπτες μάρτυρες, «κάποιος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι, μέρα μεσημέρι. Δύο άνδρες έτρεξαν λέγοντας “τον χτυπήσαμε καλά”». Επίσης, οι πρώτες μαρτυρίες ανέφεραν για το θύμα ότι ήταν ένας πολίτης που πραγματοποιούσε τις αγορές του στο εμπορικό κέντρο.

Η αισθητικός Λέι Σακέλ που εργάζεται στο Westfield δήλωσε: «Κάποιος μαχαιρώθηκε έξω από το κατάστημά μας στο Westfield. Το τμήμα του κτιρίου έχει αποκλειστεί».

Χρήστης του Twitter στη συνέχεια έγραψε: «Κάποιος μαχαιρώθηκε στο Westfield. Ακριβώς κάτω από το κατάστημά μου».

«Υπήρχε ένταση. Κανείς δεν γνώριζε τι είχε συμβεί, αλλά η αστυνομία απέκλεισε τμήματα του εμπορικού και ο κόσμος άρχισε να κάνει ολοένα περισσότερες ερωτήσεις. Οι φίλοι μου που εργάζονται σε ένα κοσμηματοπωλείο μέσα στο εμπορικό ήταν όλοι ανήσυχοι», είπε άλλος ένας μάρτυρας.