Βολιβία: Οι αρχές κατέσχεσαν 7,5 τόνους κοκαΐνης

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 7,5 τόνους κοκαΐνης κατέσχεσαν οι Αρχές της Βολιβίας μετά από πληροφορίες και έφοδο στο σημείο που φυλάσσονταν τα ναρκωτικά. Η αστυνομία της Βολιβίας προέβη στη σύλληψη τριών Βολιβιανών ενώ σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο τα ναρκωτικά προορίζονταν για τις Ονδούρες με πιθανό τελικό προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ η αξία της κοκαΐνης, η οποία είχε συσκευαστεί σε φορτίο ορυκτών, έχει αξία που υπερβαίνει τα 143 εκατομμύρια ευρώ (160 εκατ. δολάρια) στις Ονδούρες και τα 313 εκατομμύρια ευρώ (350 εκατ. δολάρια) στις ΗΠΑ, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Βολιβίας Κάρλος Ρομέρο σε συνέντευξη Tύπου.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βολιβίας τόνισε πως η κοκαΐνη βρισκόταν σε φορτηγά που μετέφεραν βορικά άλατα χρησιμοποιώντας έναν απομακρυσμένο ορεινό δρόμο που συνδέει τη Βολιβία με τα λιμάνια της Χιλής. Τον Μάιο, η αστυνομία της Κολομβίας είχε κατασχέσει 8 τόνους κοκαΐνης, μια από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις στην ιστορία της χώρας, σύμφωνα με αξιωματούχους.