"Δεν είμαι εδώ για να σας πάρω τα όπλα.Δεν θέλω να σας πυροβολήσει κάποιος που δεν θα έπρεπε"

Η προεδρική υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος, Χίλαρι Κλίντον, τόνισε κατά τη χθεσινοβραδινή ομιλία της στο κεντρικό συνέδριο του κόμματος ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ΗΠΑ, απαιτούν σταθερή ηγεσία και συλλογικό πνεύμα.

Συγκεκριμένα, στη σημαντικότερη ομιλία της, στην 25ετή και πλέον πολιτική καριέρα της, η Χίλαρι Κλίντον αποδέχτηκε επίσημα το χρίσμα της προεδρικής υποψηφιότητας του Δημοκρατικού Κόμματος για τις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 8 Νοεμβρίου.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, δημιούργησε μία ρητορική αντίθεση μεταξύ της υποψηφιότητάς της και του “επικίνδυνου” και “εκρηκτικού” όπως τον περιέγραψε, Ντόναλντ Τραμπ.

Η Κλίντον περιέγραψε ως “ασταθή” τον Ντόναλντ Τραμπ ενώ τόνισε πως: “ένας άνθρωπος που μπορεί να παρασυρθεί από ένα tweet δεν ο άνθρωπος που θα πρέπει να του εμπιστευτείς τα πυρηνικά σου όπλα”.

Παράλληλα, έδωσε την υπόσχεση ότι θα κάνει τις ΗΠΑ, μια χώρα η οποία θα είναι λειτουργική για όλους.

“Όλοι μας γνωρίζουμε ξεκάθαρα τι είναι αντίθετο για τη χώρα μας. Ωστόσο, δεν φοβόμαστε,” τόνισε η ίδια.

Τέλος, η Κλίντον αναφέρθηκε και στο θέμα της οπλοκατοχής με ιδιαίτερα προσεκτικό τρόπο λέγοντας: «Δεν είμαι εδώ για να σας πάρω τα όπλα. Εγώ απλά δεν θέλω να σας πυροβολήσει κάποιος που δεν θα έπρεπε να έχει όπλο. Πρέπει να δουλέψουμε με τους υπεύθυνους κατόχους όπλων για να περάσουμε μια μεταρρύθμιση και να κρατήσουμε τα όπλα μακριά από εγκληματίες, τρομοκράτες και άλλους που θέλουν να μας κάνουν κακό».

xilari