Νέο σοκ στη Γερμανία-Μία νεκρή και δύο τραυματίες από επίθεση με μανσέτα κοντά στη Στουτγάρδη

Νεαρός πρόσφυγας από τη Συρία που είχε  ζητήσει άσυλο επιτέθηκε με μανσέτα, σκοτώνοντας μια γυναίκα και τραυματίζοντας άλλα δύο άτομα στην πόλη Ρόιτλιγκεν της νότιας Γερμανίας, κοντά στην Στουτγάρδη.

Το περιστατικό έλαβε χώρα σε εστιατόριο στην πλατεία Listplatz, που, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, πουλούσε κεμπάπ. Πληροφορίες, που, προς το παρόν, δεν επιβεβαιώνονται αναφέρουν ότι το θύμα εργαζόταν στο συγκεκριμένο εστιατόριο, ενώ η Bild αναφέρει ότι η άτυχη γυναίκας ήταν έγκυος.

«Ο δράστης ήταν εντελώς εκτός εαυτού. Έτρεχε με τη μανσέτα στα χέρια πίσω από ένα περιπολικό. Ένας οδηγός με το αυτοκίνητό του τον έριξε κάτω και έμεινε ακίνητος» ανέφερε στην Bild αυτόπτης μάρτυρας.

Ο δράστης συνελήφθη. Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ο ηλικίας 18-21 ετών άνδρας διαπληκτίστηκε με την γυναίκα που σκότωσε και κατόπιν τραυμάτισε άλλη μία γυναίκα και έναν άνδρα.

Φαίνεται ότι έδρασε μόνος του, καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις για συνεργούς, ενώ δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα κίνητρα της επίθεσης. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι δεν είναι πρώτη φορά που απασχόλησε τις αρχές ο συγκεκριμένος  νεαρός και ότι “είναι γνωστός στην αστυνομία” από άλλα περιστατικά με τραυματισμούς.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές  πηγές το γεγονός έληξε και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια.

Το γεγονός, προκάλεσε πανικό στο κέντρο της πόλης, όπως μετέδωσε και το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

germania-epithesi-

στουτ 3

στουτ2

epithesi-germania-stout2