Δεύτερο πραξικόπημα στην Τουρκία βλέπει ο Ερντογάν-Τι αποκαλύπτει έγγραφο των μυστικών υπηρεσιών

Έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας που αποκάλυψε το Militaire.gr κάνει λόγο για δεύτερο πραξικόπημα στην Τουρκία που αναμένεται να εκδηλωθεί σήμερα Παρασκευή 22/7, κάτι που επιβεβαίωσε ο Ερντογάν με συνέντευξη του στο πρακτορείο Reuters.

Την ίδια στιγμή και ο Bekir Bozdag, στο κοινοβούλιο την Πέμπτη 21/07 έκανε την συγκεκριμένη προειδοποίηση.

Στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε, λοιπόν, μετά την κήρυξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους επεσήμανε ότι μια νέα απόπειρα πραξικοπήματος “είναι πιθανή ωστόσο δεν θα είναι κάτι το εύκολο, καθώς βρισκόμαστε σε μεγαλύτερη επαγρύπνηση”.

eg

“Είναι ξεκάθαρο ότι υπήρξαν σοβαρά κενά και παραλείψεις στις υπηρεσίες μας πληροφοριών, δεν έχει κανένα νόημα να επιχειρήσουμε να το κρύψουμε ή να το αρνηθούμε. Το είπα στον επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών”, τόνισε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε από το προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.

Η συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου (YAS) της Τουρκίας η οποία είχε προγραμματιστεί για την 1η Αυγούστου μπορεί να συγκληθεί κατά μία εβδομάδα νωρίτερα, είπε ο Τούρκος πρόεδρος, για να επιβλέψει την αναδιάρθρωση των ένοπλων δυνάμεων. Στο Συμβούλιο προεδρεύει ο πρωθυπουργός, και συμμετέχουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο αρχηγός γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας.

Άλλωστε, έχει διαταχθεί ανάκληση όλου του στρατιωτικού προσωπικού στην Τουρκία. Και βέβαια όλη αυτή η κινητοποίηση λογικά έχει προκαλέσει ετοιμότητα και στην Ελλάδα.