Άφησε χωρίς σύνταξη τον Γκιουλέν ο Ερντογάν

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο φως της δημοσιότητας έρχονται οι συνεχόμενες ενέργειες από την πλευρά του Ερντογάν, σε μία προσπάθεια να περιορίσει όποιον βρίσκεται απέναντί του. Αδιαμφισβήτητα, ένας από αυτούς είναι ο Φετουλάχ Γκιουλέν.

Έτσι, λοιπόν, έπειτα από το «λουκέτο» στα κανάλια που στηρίζουν τον Φετουλάχ Γκιουλέν, ο Ερντογάν αποφάσισε να «κόψει» τη σύνταξη και τα δικαιώματα κοινωνικής ασφάλισης του ιεροκήρυκα, ο οποίος ζει εδώ και χρόνια αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα και αύριο, πάντως, συναντώνται στις ΗΠΑ οι επικεφαλής της αμερικανικής και τουρκικής διπλωματίας για να συζητήσουν το θέμα της έκδοσης του Γκιουλέν.

Το τετ-α-τετ του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του Αμερικανού ομολόγου του, Τζον Κέρι  αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της διεθνούς διάσκεψης κατά του Ισλαμικού Κράτους, ενώ εκτός από τους Κέρι και Τσαβούσογλου, στην διεθνή διάσκεψη θα παραστούν και άλλοι υπουργοί Εξωτερικών, οι χώρες των οποίων συμμετέχουν στον διεθνή συνασπισμό που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος.

Όπως σχολιάζει η «Hurriyet», η συνάντηση του Τσαβούσογλου με τους ομολόγους του  θα είναι μία καλή ευκαιρία για τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών να τους ενημερώσει για τις κινήσεις της Άγκυρας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

«Ο Τσαβούσογλου αναμένεται να ενημερώσει τους ομολόγους του για το τι συνέβη στην πατρίδα του όπως και για τους πραξικοπηματίες , λίγες ώρες μετά την προειδοποίηση των Βρυξελλών και ευρωπαϊκών χωρών ότι η κυβέρνηση της Άγκυρας θα πρέπει να σεβαστεί το Κράτος Δικαίου», γράφει η τουρκική εφημερίδα.