Βρετανία: Αποχώρησε η Iγκλ από την διεκδίκηση για την ηγεσία των Εργατικών

Την παραίτησή της από την “κούρσα” για την ηγεσία του βρετανικού Εργατικού Κόμματος ανακοίνωσε η βουλευτής Άντζελα Ιγκλ. Η αποχώρηση της Iγκλ, δίνει έτσι χώρο στον βουλευτή Όουεν Σμιθ ο οποίος αποτελεί και τον μοναδικό αντίπαλο του Τζέρεμι Κόρμπιν για την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους η Iγκλ δήλωσε: «Είναι προς το συμφέρον του Εργατικού Κόμματος ότι ενωθήκαμε τώρα ώστε να έχουμε έναν υποψήφιο».

Ο Κόρμπιν, εν ενεργεία ηγέτης των Εργατικών, που τον υποστηρίζουν οι περισσότεροι βουλευτές του κόμματος θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Σμιθ, πρώην σύμβουλο του Κόρμπιν για θέματα απασχόλησης και συντάξεων. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αναμένεται να γίνει γνωστό στις 24 Σεπτεμβρίου.

Ο Σμιθ έχει δηλώσει πως οι Βρετανοί πρέπει να ξαναψηφίσουν σε δημοψήφισμα για την παραμονή ή αποχώρηση από την ΕΕ μόλις ολοκληρωθεί το σχέδιο συμφωνίας για το Brexit.

Μετά την απόσυρση της Ιγκλ ο ίδιος υποσχέθηκε ότι θα οδηγήσει το κόμμα στην εξουσία και θα είναι εξίσου ριζοσπαστικός με τον Κόρμπιν.