Κλιμακώνεται η βία στην Ουκρανία - Σκοτώθηκαν 7 στρατιώτες σε μάχες με αυτονομιστές

Νέες συγκρούσεις σημειώθηκαν στην Ουκρανία μεταξύ ουκρανικού στρατού και φιλορώσων αυτονομιστών, όπου το τελευταίο 24ωρο σκοτώθηκαν 7 Ουκρανοί στρατιωτικοί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ουκρανικού στρατού Αντρίι Λισένκο, ο οποίος συμπλήρωσε ότι τραυματίστηκαν άλλοι 14 στρατιώτες.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, επτά ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις και 14 τραυματίστηκαν», είπε χαρακτηριστικά ο Λισένκο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτονομιστές άνοιξαν πυρ με όλμους μεγάλου διαμετρήματος εναντίον θέσεων των κυβερνητικών στρατευμάτων. Η πόλη Χορλίβκα, η οποία ελέγχεται από τους αντάρτες, και τα προάστια της πόλης Λουγκάνσκ είναι οι περιοχές όπου η κατάσταση είναι πιο τεταμένη.

«Κατά μέσον όρο κάθε επίθεση διαρκεί τουλάχιστον τριάντα λεπτά και μπορεί να φθάσει μέχρι και τις δύο ώρες. Αυτή ήταν η κατάσταση που επικράτησε χθες», είπε ο Λισένκο, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το πώς σκοτώθηκαν οι στρατιωτικοί.

Παράλληλα, τις έντονες ανησυχίες τους για την κλιμάκωση της βίας στην περιοχή εκφράζουν οι παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων DAN το οποίο πρόσκειται στους αυτονομιστές, από την πλευρά τους, αξιωματούχοι των αυτονομιστών κατήγγειλαν ότι ο ουκρανικός στρατός κλιμακώνει τις επιθέσεις του με πυροβολικό εναντίον περιοχών που ελέγχουν οι αντάρτες, παρά τη συμφωνία εκεχειρίας του Μινσκ.

Ο επικεφαλής της αποστολής των παρατηρητών του ΟΑΣΕ Ερτουγρούλ Απακάν εξέφρασε ανησυχία την 12η Ιουλίου για την αναζωπύρωση των μαχών και το γεγονός ότι συνεχίζουν να σκοτώνονται άμαχοι, όπως σε δύο επεισόδια στο Ντονέτσκ πέντε νεαρών αγοριών, τρία από τα οποία ήταν αδέλφια.