Ήθελαν οι 8 της Αλεξανδρούπολης να σκοτώσουν τον Ερντογάν;- Τι δείχνουν τα κινητά τους

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας: -Ανήκαν οι 8 στρατιωτικοί στην ομάδα κομάντος που ήθελε νεκρό τον Ερντογάν; -Γιατί αναγκάστηκαν να διαφύγουν στην Ελλάδα; -Ποιο είναι το τηλεφώνημα-κλειδί τη νύχτα του πραξικοπήματος;

Συμμετοχή στο σχέδιο εξόντωσης του Ερντογάν

Αποκάλυψη-βόμβα για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που κρατούνται στην Αλεξανδρούπολη έχει στο πρωτοσέλιδό της η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Star.

Τους εντάσσει στον στενό πυρήνα των επίδοξων 40 κομάντος που περικύκλωσαν το ξενοδοχείο στη Μαρμαρίδα όπου διέμενε ο Ερντογάν με σκοπό να τον σκοτώσουν. Ο Τούρκος Πρόεδρος κατάφερε και φυγαδεύτηκε έγκαιρα από άντρες της προσωπικής του φρουράς.

Στη συνέχεια, οι οχτώ προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη και ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πληροφορία ελέγχεται με ιδιαίτερη προσοχή. Άλλωστε υπάρχει και το ενδεχόμενο το τουρκικό πρωτοσέλιδο  να εντάσσεται στο πλαίσιο της προπαγάνδας του καθεστώτος Ερντογάν, ώστε να πραγματοποιηθεί η μεταφορά των αξιωματικών πίσω στη γειτονική χώρα.

erd

Οι αποκαλύψεις συνεχίζονται

1

Οι ελληνικές αρχές έχουν βάλει στόχο να διαλευκάνουν την υπόθεση των στρατιωτών, άλλωστε αφορά άμεσα και τη χώρα μας η όποια εξέλιξη προκύψει.

Τι δείχνουν τα κινητά των οκτώ υπόπτων

Έτσι, λοιπόν,  όπως διαπίστωσαν οι αρχές, υπήρχαν δεκάδες αναπάντητες κλήσεις και στα 8 κινητά από συγγενείς τους που αγωνιούσαν για το που βρίσκονται και αν είναι καλά στην υγεία τους οι στρατιωτικοί. Όλες οι κλήσεις ήταν αναπάντητες, ενώ οι αρχές διαπίστωσαν ότι τις επίμαχες ώρες της απόπειρας του πραξικοπήματος οι Τούρκοι χειριστές του ελικοπτέρου προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με ένα συγκεκριμένο τηλεφωνικό αριθμό.

Όπως αποκάλυψαν στις ελληνικές αρχές, πρόκειται για τον διοικητή της μονάδας τους, συνταγματάρχη στο βαθμό, ο οποίος όμως δεν ανταποκρινόταν στις κλήσεις τους.

Όπως υποστηρίζουν, τότε κατάλαβαν ότι τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα και φοβήθηκαν για τη ζωή τους.

2

Αρχικός στόχος, ήταν να φτάσουν στη Ρουμανία – Το μήνυμα ήταν “προστατέψτε τους εαυτού σας”.

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί αποκάλυψαν πως αρχικά σκέφτηκαν να καταφύγουν στη Ρουμανία και να ζητήσουν εκεί πολιτικό άσυλο. “Μόλις δεχτήκαμε τους πρώτους πυροβολισμούς από αστυνομικούς από το έδαφος, τα άλλα δυο ελικόπτερα που ήταν μαζί μας, επέστρεψαν στη βάση μας. Εμείς πήγαμε σε ένα ξέφωτο κοντά στο πεδίο άσκησης. Βγάλαμε τους χάρτες. Στην αρχή αποφασίσαμε να πάμε Ρουμανία όμως διαπιστώσαμε ότι δεν θα μας έφταναν το καύσιμα. Μετά σκεφτήκαμε τη Βουλγαρία, όμως, προβληματιστήκαμε καθώς το κράτος αυτό έχει καλές σχέσεις με το επίσημο κράτος της Τουρκίας. 

Τελικά το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης ήταν το πιο κοντινό και μας έφταναν και τα καύσιμα”.

Επίσης οι Τούρκοι στρατιωτικοί είπαν στις αρχές και για την εντολή που δέχτηκαν όταν η επιχείρηση για την ανατροπή του Eρντογάν δεν πήγαινε όπως ήθελαν οι πραξικοπηματίες. Το μήνυμα ήταν “προστατέψτε τους εαυτού σας”. 

Υπόθεση αίτησης ασύλου για τους οκτώ 

Την Πέμπτη 21 Ιουλίου ορίστηκε η απολογία των 8 Τούρκων στρατιωτικών που κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στη χώρα, μετά την τριήμερη αναβολή που ζήτησαν οι δικηγόροι τους.

Τι υποστήριξαν οι οκτώ στρατιωτικοί

«Εμείς δεν ξέραμε τίποτα για πραξικόπημα. Οι διοικητές μας είχαν ενεργό ρόλο. Δεν είχαμε καμία συμμετοχή εμείς σε αυτό. Μας είχαν δώσει εντολή να προσγειώσουμε δύο ελικόπτερα έξω από την Κωνσταντινούπολη. Μεταφέραμε τραυματίες όταν αρχίσαμε να δεχόμαστε πυρά της αστυνομίας από το έδαφος. Φοβηθήκαμε για τη ζωή μας. Θα μας εκτελούσαν. Βλέπαμε ταραχές, συμπλοκές και νεκρούς. Αποφασίσαμε να φύγουμε. Είδαμε ότι η πιο κοντινή διαδρομή και το πλησιέστερο αεροδρόμιο ήταν της Αλεξανδρούπολης. Πήραμε ένα νοσοκομειακό ελικόπτερο και φύγαμε» υποστήριζαν μετά τη σύλληψή τους, οι Τούρκοι αξιωματικοί.

3

«Το ποινικό δικαστήριο θα τελειώσει σύντομα και περιμένουμε μια καλή απόφαση ώστε να μην ασκήσουμε έφεση. Οι πελάτες μου δεν γνώριζαν ότι γίνεται πραξικόπημα. Έλαβαν εντολές από ανωτέρους τους για να μεταφέρουν τραυματίες από τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, πράγμα που έπραξαν μέχρι που δέχτηκαν πυρά από την αστυνομία. Στη συνέχεια έλαβαν μηνύματα ότι γίνεται πραξικόπημα και φοβήθηκαν για τη ζωή τους» υπογράμμισε η δικηγόρος Ίλια Μαρινάκη.