ΗΠΑ: Συγκεντρώνουν υπογραφές για την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν στην Τουρκία

Από τη μία πλευρά, ο πρώην ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν επιμένει πως δεν είχε καμία εμπλοκή στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και την ίδια στιγμή μοιάζει να μην ανησυχεί στο ενδεχόμενο έκδοσής του στην Τουρκία από τις ΗΠΑ όπου ζει αυτοεξόριστος τα τελευταία χρόνια.

Ήδη 32.590 έχουν υπογράψει κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου και ζητάει «να σταματήσει η αμερικανική κυβέρνηση να παρέχει καταφύγιο στον Γκιουλέν»

Ο άλλοτε πιστός «φίλος» του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος «βλέπει» πίσω από τη σχεδίαση του πραξικοπήματος τον ίδιο τον «σουλτάνο» της χώρας, τονίζει πως θα συμμορφωθεί με οποιαδήποτε απόφαση από τις αμερικανικές αρχές.

Όλα αυτά, ενώ ήδη όσοι τάσσονται υπέρ της έκδοσής του συγκεντρώνουν υπογραφές στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου.

Σε αίτημα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα αναγράφεται: «Θα ήθελα από την κυβέρνησή μας να σταματήσει να παρέχει ασφαλές καταφύγιο στον Φετουλάχ Γκιουλέν και θέλω να εκδοθεί στην Τουρκία».

Προς το παρόν 32.590 είναι όσοι έχουν υπογράψει το κείμενο που αναφέρει: «Στις 15 Ιουλίου 2016 υπήρξε μία απόπειρα πραξικοπήματος για την ανατροπή της νόμιμης και δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης της Τουρκίας. Έκτοτε είναι ξεκάθαρο ότι το αιτήθηκε μία μικρή ομάδα στρατιωτών πιστών στον Φετουλάχ Γκιουλέν και την τρομοκρατική του οργάνωση FETO».

Όπως εξηγεί ο συντάκτης του κειμένου που υπογράφει μόνο με τα αρχικά του C.O., «ο πρόεδρος Ομπάμα θα πρέπει να εργαστεί με την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Τουρκίας σχετικά με τη διαδικασία έκδοσης του Γκιουλέν από τις ΗΠΑ».

Το κείμενο καταλήγει αναφέροντας: «Σας παρακαλώ βοηθήστε με να πείσω τον πρόεδρό μας και την κυβέρνησή μας ότι εμείς ως ΗΠΑ πρέπει να συνεργαζόμαστε με δημοκρατικά εκλεγμένες αρχές και κυβερνήσεις. Θα ήθελα η κυβέρνησή μας να σταματήσει να παρέχει ασφαλές καταφύγιο στον Φετουλάχ Γκιουλέν και θέλω να εκδοθεί στην Τουρκία».