Αιματηρή επίθεση στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ - Τρεις αστυνομικοί νεκροί

Τρεις αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον επτά τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται μετά από επίθεση ενόπλου σε κεντρική λεωφόρο της Λουιζιάνα, Μπατόν Ρουζ, στις ΗΠΑ, το βράδυ της Κυριακής.

louiziana2

Όπως αναφέρεται στα αμερικανικά ΜΜΕ, ο ένοπλος άνοιξε πυρ κατά περίπου δέκα αστυνομικών, σε κεντρική λεωφόρο της πόλης, που απέχει λιγότερο από ένα μίλι από το αρχηγείο της αστυνομίας. Ο δράστης είχε φροντίσει να καλύψει όλα του τα χαρακτηριστικά, ακόμα και το κεφάλι του.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν γύρω στις 9 το πρωί τοπική ώρα σε κοντινή απόσταση από την αστυνομική διεύθυνση του Μπατόν Ρουζ. Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Μπρέιντι Βέινσελ, ανέφερε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS ότι “είδε έναν ένοπλο, έναν δεύτερο άνδρα με κόκκινη μπλούζα να κείτεται σε έναν χώρο στάθμευσης κι άλλον ένα ένοπλο να τρέχει μακριά κι ενώ οι σφαίρες έπεφταν βροχή από κάθε κατεύθυνση”.

Police officers block off a road after a shooting of police in Baton Rouge, Louisiana, U.S. July 17, 2016. REUTERS/Joe Penney

Οι αστυνομικοί στο Μπατόν Ρουζ έσπευσαν στην περιοχή, έπειτα από ένα τηλεφώνημα σχετικά με ένα περιστατικό με πυροβολισμούς που βρισκόταν σε εξέλιξη, “όταν τουλάχιστον ένας ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον τους”, είπε ο Δήμαρχος του Μπατόν Ρουζ Κιπ Χόλντεν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έφεραν στη δημοσιότητα τα ΜΜΕ, ένας ύποπτος είναι νεκρός και η αστυνομία έχει εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσει πιθανούς συνεργούς του. Στο σημείο επίσης, έγινε έλεγχος και για εκρηκτικά, με τη βοήθεια ενός ρομπότ.

louiziana1

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα επικρατεί αναβρασμός στην περιοχή, εξαιτίας της δολοφονίας του 37χρονου Αφροαμερικανού Alton Sterling από αστυνομικούς. Οι θάνατοι των αστυνομικών επιβεβαιώθηκαν από τον Δήμαρχο του Μπατόν Ρουζ, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η αστυνομία λίγη ώρα μετά το περιστατικό, ανακοίνωσε σε δημοσιογράφους, ότι δυνάμεις της αναζητούν τουλάχιστον έναν ύποπτο και απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να προσέχουν και να ειδοποιήσουν τις αρχές εάν δουν άνδρες ντυμένους στα μαύρα να κρατάνε καραμπίνες.

ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ

«Μπορεί να μην γνωρίζουμε ακόμη τα κίνητρα για αυτήν την επίθεση, αλλά θέλω να είμαι σαφής: Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη βία εναντίον των δυνάμεων επιβολής του νόμου. Καμία. Αυτές οι επιθέσεις είναι έργο δειλών που δεν εκπροσωπούν κανέναν», σχολίασε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, καταδικάζοντας απερίφραστα την επίθεση σε βάρος αστυνομικών στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα.

ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ

Η υποψήφια με τους Δημοκρατικούς για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε πώς η επίθεση στη Λουιζιάνα “είναι μια επίθεση εναντίον όλων μας”.

“Πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε τη βία”, είπε μεταξύ άλλων η Χίλαρι Κλίντον.

“Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη βία, για μίσος, για τις επιθέσεις σε άνδρες και γυναίκες που βάζουν τη ζωή τους κάθε μέρα για να υπηρετήσουν τις οικογένειες και τις κοινότητές μας,” είπε η Χ. Κλίντον στην ίδια δήλωση.