Συνελήφθησαν οι διοικητές της Β' και Γ' Στρατιάς και ο δικαστής του Συνταγματικού Δικαστηρίου

Συνελήφθη ο διοικητής της Β’ Στρατιάς στρατηγός Αντέμ Χουντουντί, ο οποίος είναι ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματικός που συλλαμβάνεται στο πλαίσιο της νομικής διαδικασίας που έχει ξεκινήσει στην Τουρκία εναντίον των επίδοξων πραξικοπηματιών.

Ο διοικητής της Γ’ Στρατιάς συνελήφθη επίσης, καθώς φέρεται να συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος για την ανατροπή της κυβέρνησης υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε σήμερα ένας Τούρκος αξιωματούχος.

“Ο στρατηγός Ερντάλ Οζτούρκ, διοικητής της Γ’ Στρατιάς, συνελήφθη” γνωστοποίησε ο αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, αντιμετωπίζει την κατηγορία της προδοσίας.

Συνολικά, έχουν συλληφθεί από το πρωί πάνω από 2.800 στρατιωτικοί, αλλά ο συνεχώς αυξάνεται συνεχώς. Παράλληλα, οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν το μέλος του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας Αλπαρσλάν Αλτάν, μετέδωσαν τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα CNN Turk και NTV.

O Aλπαρσλάν Αλτάν, ένας εκ των 17 δικαστών του Συνταγματικού Δικαστηρίου, βρίσκεται υπό κράτηση για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί., επισήμανε το NTV.