Οι πρώτες φωτογραφίες των θυμάτων και των αγνοουμένων από την επίθεση στη Νίκαια

Στο φως της δημοσιότητας βγήκαν οι πρώτες φωτογραφίες από τα θύματα που έχασαν τη ζωή τους στην νέα φονική επίθεση που σημειώθηκε στη Νίκαια.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ο τραγικός απολογισμός είναι 84 νεκροί και 202 τραυματίες, από τους οποίους δεκάδες δίνουν σκληρή μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

Στα θύματα περιλαμβάνονται ένα πατέρας από την Αμερική με τον 11χρονο γιο του οι οποίοι έκαναν στη Γαλλία τις διακοπές τους, ένας Γερμανός δάσκαλος και μια 22χρονη Ρωσίδα φοιτήτρια που σπούδαζε σε οικονομικό πανεπιστήμιο στην χώρα της, η Βικτόρια Σαβτσένκο.

Η 21χρονη Βικτόρια ήταν ανάμεσα στους ανθρώπους που σκοτώθηκαν ακαριαία όταν το φορτηγό που οδηγούσε ο 31χρονος μακελάρης έπεσε πάνω στο πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο.

Μπροστά στη φρικιαστική σκηνή ήταν η καλή της φίλη, Πολίνα Σερεμπριανίκοβα, η οποία συγκλονισμένη μίλησε σε δημοσιογράφους για την τραγωδία.

«Η φίλη μου και εγώ περπατούσαμε στην προμενάντ, Είδαμε το φορτηγό να κινείται σε μια παράξενη τροχιά. Δευτερόλεπτα αργότερα η φίλη μου χτυπήθηκε από αυτό και σκοτώθηκε», είπε η 21χρονη Πολίνα από τη Ρωσία και συνέχισε: «Με μετέφεραν στο νοσοκομείο γιατί έσπασαν τα δάχτυλά στο ένα μου πόδι».

Η  Βικτόρια από την Ρωσία

Ο Σον Κόουπλαντ και ο μόλις 11χρονος γιο του, Μπρόντι, είχαν όνειρο να κάνουν διακοπές στη Νίκαια και κατάφεραν να το πραγματοποιήσουν, μαζί με τη σύζυγο  και τα άλλα δύο παιδιά του. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί την τραγική κατάληξη που θα είχε το ταξίδι τους…

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ένας δάσκαλος και δύο μαθητές από το Βερολίνο, ηλικίας 17 και 18 ετών. Οι μαθητές γιόρταζαν στη Νίκαια το τέλος της εξεταστικής περιόδου.

Ακόμη, μία γυναίκα από την Αρμενία και ένας άνδρας από την Ουκρανία βρίσκονται στη λίστα των θυμάτων, ενώ  πληροφορίες από το προξενείο του Μαρόκο στου Μασσαλία, αναφέρουν ότι μία γυναίκα με το παιδί της έχασαν και εκείνοι τη ζωή τους, ενώ ερευνάται αν υπάρχουν και άλλα θύματα από το Μαρόκο.

Νεκρή είναι επίσης και μία Ελβετίδα 54 ετών η οποία έκανε διακοπές στη Νίκαια μαζί με τον σύζυγό της.

Αγνοούμενοι:

Το αγοράκι στην παρακάτω φωτογραφία αγνοείται από την Πέμπτη


Επίσης αγνοούμενοι είναι η νεαρή Aurelie Remy και το αγοράκι στη δεξιά φωτογραφία. Την ώρα της επίθεσης, έκανε βόλτα μαζί με τη θεία του.

Τα ίχνη της Κλάρα Κασκιάνα επίσης αγνοούνται…

Μέσω social media, φίλοι του Αλεξάντερ Τόρε, της συζύγου και της κόρης του απευθύνουν έκληση για τον εντοπισμό τους…