Επιλέγει τον Μάικ Πενς για υποψήφιο αντιπρόεδρό του ο Ντ. Τραμπ

Τον κυβερνήτη της Ιντιάνας Μάικ Πενς ως υποψήφιο Aντιπρόεδρο του επέλεξε ο Ντόναλντ Τραμπ όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, κίνηση που εκλαμβάνεται από διάφορες πλευρές ως μια προσπάθεια του μεγιστάνα να προωθήσει τη συσπείρωση στο κόμμα των ρεπουμπλικανών ενόψει των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.

Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει σήμερα στις 18:00 στο Μανχάταν. Την πληροφορία δημοσίευσαν πρώτες οι εφημερίδες Roll Call και New York Times, ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο CBS ανέφερε επίσης ότι αυτή είναι η επιλογή του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Roll Call, ο κ. Τραμπ έχει εντυπωσιαστεί από την ψυχραιμία του Πενς, την πολυετή εμπειρία του στο Καπιτώλιο και στο αξίωμα του κυβερνήτη, και γενικά θεωρεί ότι θα τον βοηθήσει σημαντικά να ασκήσει την εξουσία εάν κερδίσει τον Νοέμβριο.

Ο 57χρονος Μάικ Πενς είναι δημοφιλής στους συντηρητικούς και στις μεσοδυτικές πολιτείες και το βασικό του πλεονέκτημα θεωρείται πως θα συσπειρώσει τους παραδοσιακούς οπαδούς του GOP γύρω από τον Τραμπ. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε ταχθεί υπέρ του γερουσιαστή Τεντ Κρουζ, αλλά εξήρε τον Τραμπ και διαβεβαίωσε ότι θα συμμετείχε στην εκστρατεία εξ ονόματος οποιοδήποτε νικητή της εσωκομματικής διαδικασίας.

Ανάμεσα στους υποψήφιους που εξέταζε ο κ. Τραμπ ήταν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νιουτ Γκίνγκριτς και ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ Κρις Κρίστι. Ο Ντόναλντ Τραμπ θα λάβει και επίσημα το χρίσμα του υποψηφίου του κόμματος στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων την επόμενη εβδομάδα στο Κλίβελαντ του Οχάιο.