Έγραψε ιστορία ο ΠΑΣ, 3-0 την Οντ Γκρένλαντ

Ο ΠΑΣ συνέτριψε με 3-0 την Οντ Γκρένλαντ στους «Ζωσιμάδες», έκανε ιδανικό ντεμπούτο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και «αγκάλιασε» την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Καλύτερη αρχή δε θα μπορούσαν να φανταστούν στα Γιάννενα. Μόλις στο 7′ και μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ακόστα, ο Μιχαήλ με πλασέ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Ο αρχηγός πέρασε ταυτόχρονα και στην ιστορία της ομάδας, αφού πέτυχε το πρώτο ευρωπαϊκό της γκολ. Ο ΠΑΣ… ξεγέλασε στη συνέχεια την αντίπαλό του, καθώς της έδωσε χώρο στο γήπεδο, αλλά αυτός ήταν που πανηγύρισε ξανά.

Ο Καρανίκας στο 31′ έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Ναδάλες με προβολή από τη μικρή περιοχή διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με την Οντ Γκρένλαντ να «αγγίζει» το 2-1 στο 34′, όταν ο Πασχαλάκης πάνω στη γραμμή με το πόδι είπε «όχι» στην κεφαλιά του Ακαμπουέζε.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ διαχειρίστηκε εξαιρετικά το προβάδισμά του, αλλά και τη ροή του αγώνα. Οι Νορβηγοί έψαχναν απεγνωσμένα το γκολ που θα τους έβαζε στο «κόλπο», αλλά αδυνατούσαν να βρουν τους διαδρόμους για την εστία του Πασχαλάκη.
Αντίθετα, οι Γιαννιώτες πέτυχαν 3-0 στο 68′ καθώς ο Φερφελής δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά ο Ακόστα που ακολούθησε τη φάση έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα και έστειλε τους οπαδούς του ΠΑΣ στον έβδομο ουρανό.

Οι παίκτες του Πετράκη διατήρησαν σχετικά άνετα το 3-0 και θα πάνε την επόμενη εβδομάδα στη Νορβηγία, προκειμένου να τελειώσουν τη δουλειά και να πανηγυρίσουν την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

ΠΑΣ Γιάννινα (3-5-2, Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης – Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μπέριος – Καρανίκας, Λίλα, Κοζορώνης, Ακόστα (90’+2′ Σκόνδρας), Ναδάλες – Γιάκος (80′ Δώνης), Φερφελής (77′ Κόντε)

Οντ Γκρένλαντ (4-3-3, Νταγκ Φάγκερμο): Ρόσμπαχ – Ρουντ, Έρικσεν, Χάγκεν, Γκρόγκαρντ – Νίλσεν (74′ Χάουγκεν), Μπεργκ (46′ Γένσεν), Νόρντκβελε (86′ Μπέργκαν) – Ακαμπουέζε, Χάλφορσεν, Γιόχανσεν.