Νίκαια: Οι αρχές αναζητούν συνεργούς του δράστη ενώ έκαναν έφοδο στο σπίτι του

Εκτός από τον οδηγό που έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς αστυνομικών σκορπώντας τον θάνατο στη Νίκαια, υπάρχει και συνεργός, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης, χωρίς όμως να έχουν επιβεβαιωθεί οι πληροφορίες από αστυνομικές πηγές όπως αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ.

Για συνεργούς μίλησε ο Δήμαρχος της Νίκαιας

Μιλώντας στο γαλλικό δίκτυο RTL ο δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Ενροζί δήλωσε ότι “πρόκειται για μία επίθεση, που δεν την είχε σχεδιάσει μόνος του ο μακελάρης, αλλά είχε και συνεργούς”, πρόσθεσε ότι “υπάρχει μία αλυσίδα συνεργών” και επεσήμανε ότι από την έρευνα που έχουν ξεκινήσει, οι αρχές μελετούν εξονυχιστικά το υλικό που έχει συγκεντρωθεί από τις συνολικά 1.200 κάμερες που έχουν τοποθετηθεί στη Νίκαια.

“Από τις κάμερες, θα μάθουμε πληροφορίες για το σχέδιο του μακελάρη”, υποστήριξε ο κ. Ενροζί και υπογράμμισε ότι
“οι εικόνες από τις κάμερες είναι καθαρότατες και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνη. Η Νίκαια βιώνει το μεγαλύτερη τραγωδία στην πρόσφατη ιστoρία της”.

Ο οδηγός του φορτηγού που πραγματοποίησε την επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας «ταυτοποιήθηκε επίσημα», όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με τις παραπάνω πηγές, ο άνδρας είναι πράγματι ο κάτοχος της ταυτότητας που φέρει το όνομα ενός Γαλλο-Τυνήσιου, 31 ετών, κατοίκου της Νίκαιας, η οποία βρέθηκε μέσα στο φορτηγό από τις αρχές. Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, από το πρωί βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις, κυρίως στη Νίκαια.