Γαλλία: Γνώριμος των αρχών ο οδηγός του φορτηγού

Γνωστός στη γαλλική αστυνομία για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου ήταν ο οδηγός του φορτηγού που έκανε την αιματηρή επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας, χωρίς ωστόσο, να έχει εντοπιστεί ή να είναι γνωστός στις μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Ο οδηγός ήταν 31 ετών και είχε γεννηθεί στην Τυνησία, αναφέρει η ίδια αστυνομική πηγή. Νωρίτερα, άλλη πηγή προσκείμενη στην γαλλική αστυνομία, είχε δηλώσει ότι έγγραφα ταυτότητας με το όνομα ενός Γαλλοτυνήσιου ανακαλύφθηκαν μέσα στο φορτηγό που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση. Όπως έγινε γνωστό, ο οδηγός του φορτηγού άνοιξε πυρ κατά των πολιτών, πριν τον σκοτώσουν οι αστυνομικοί .

Νωρίτερα, ο Σεμπαστιάν Ιμπέρ, αυτοδιοικητικός αξιωματούχος της περιοχής Αλπ-Μαριτίμ, αποκάλυψε ότι μέσα στο φορτηγό βρέθηκαν όπλα και χειροβομβίδες και μάλιστα «βαριά όπλα».

Την ίδια ώρα αυτόπτης μάρτυρας, ονόματι Ναντέρ, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΒFM ότι είχε παρακολουθήσει ολόκληρο το τραγικό συμβάν. Στην αρχή έμεινε με την εντύπωση ότι ο οδηγός της νταλίκας είχε χάσει τον έλεγχο του τεράστιου οχήματος. «Σταμάτησε ακριβώς εμπρός μου, αφότου είχε συνθλίψει πολύ κόσμο. Είδα έναν άνθρωπο στο δρόμο και μαζί του προσπαθήσαμε να μιλήσουμε στον νταλικέρη, να τον κάνουμε να σταματήσει. Έμοιαζε νευρικός και ανήσυχος. Κάτω από τις ρόδες του φορτηγού υπήρχε το διαλυμένο σώμα ενός κοριτσιού. Ο τύπος δίπλα μου την τράβηξε προς τα έξω, να την απελευθερώσει. Είδα τον οδηγό να τραβάει όπλο. Άρχισε να πυροβολεί εναντίον των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί τον σκότωσαν και το κεφάλι του έμεινε να κρέμεται έξω από το παράθυρο».

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται μέχρι στιγμής τους 84, ενώ 18 τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση, μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP.