Δημοσκόπηση: Το 86% των Ευρωπαίων "περιμένει" νέα επίθεση του ISIS

Ο φόβος είναι το συναίσθημα που επικρατεί στην Ευρώπη αναφορικά με το ζήτημα της ασφάλειας, καθώς οι περισσότεροι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θεωρούν ότι είναι πιθανό ή πολύ πιθανό να σημειωθεί φέτος μια νέα τρομοκρατική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα τους. Επίσης θεωρούν ότι για τα επόμενα πέντε χρόνια, η τρομοκρατική οργάνωση θα εξακολουθεί να απειλεί την Ευρώπη.

Σύμφωνα με την έρευνα «Project 28» με την υπογραφή του Ιδρύματος «Szazadveg» -ένα ανεξάρτητο think-tank- στην ερώτηση  για το «πόσο πιθανή είναι μια τρομοκρατική επίθεση, όπως ακριβώς συνέβη στο Παρίσι, στη χώρα σας;», το 36% απάντησε «είναι πολύ πιθανό», ενώ το 50% πιστεύει ότι μια τέτοια επίθεση είναι «πιθανή» να συμβεί.

Η μερίδα των ερωτηθέντων που δεν πιστεύει ότι θα επαναληφθεί ακόμη ένα αιματηρό σκηνικό στην Ευρώπη, αγγίζει μόλις το 13%.

Ωστόσο οι ερωτηθέντες κατά 91%, δήλωσαν ότι πιστεύουν πως το Ισλαμικό Κράτος θα αποτελεί «μια σοβαρή απειλή για την Ευρώπη για τα επόμενα 5 χρόνια».

Όσοι συμμετείχαν στη δημοσκόπηση κλήθηκαν να απαντήσουν στο αν πιστεύουν ότι η μαζική παράνομη μετανάστευση συνδέεται άμεσα με την τρομοκρατία, απειλώντας τη χώρα τους: και πάλι εδώ το ποσοστό είναι υψηλό, καθώς το 65% απάντησε θετικά.

Η έρευνα ολοκληρώθηκε τον φετινό Απρίλιο, ωστόσο δόθηκε στη δημοσιότητα μετά το δημοψήφισμα στη Βρετανία.