Τραγωδία με τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο - Τουλάχιστον 6 νεκροί

Τουλάχιστον 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τη συντριβή τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου το οποίο συνετρίβη περίπου στις 17:30 (τοπική ώρα) της Τρίτης, στην επαρχία της Μαύρης Θάλασσας στα υψίπεδα Tohumluk της περιοχής Alucra της Κερασούντας.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk, στο ελικόπτερο επέβαιναν 14 άνθρωποι: αξιωματικοί των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων καθώς και μέλη των οικογενειών τους. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη η τύχη των υπολοίπων 8 επιβαινόντων.

Η Hurriyet Daily News αναφέρει ότι ανάμεσα στους επιβαίνοντες ήταν και τέσσερις σύζυγοι στρατιωτικών με τα τρία τους παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο να παραστούν στους εορτασμούς του Εid al – Fitr που διεξάγονται σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Τα αίτια της συντριβής παραμένουν αδιευκρίνιστα ωστόσο ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε πως η συντριβή προκλήθηκε, κατά τις πρώτες ενδείξεις, από τις κακές μετεωρολογικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή. Οι έρευνες από ομάδες διάσωσης είναι σε εξέλιξη.