Το Brexit "διώχνει" τους νέους Βρετανούς - Στα ύψη η αναζήτηση εργασίας στην ΕΕ

Μπορεί η Ευρώπη να βρίσκεται ακόμα εν αναμονή του επίσημου αιτήματος της Βρετανίας για την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, φαίνεται όμως ότι το Brexit έχει ήδη αρχίσει να επηρεάζει τις σκέψεις και τις αποφάσεις των πολιτών.

Μέσα σε μόλις 48 ώρες, οι νέοι που σκοπεύουν να εγκαταλείψουν το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν διπλασιαστεί, καθώς εκδηλώνουν έντονο ενδιαφέρον να εργαστούν σε κάποια άλλη χώρα της ΕΕ.

Μιλώντας στον «Independent» ο Mariano Mamertino, εκπρόσωπος της ιστοσελίδας αναζήτησης εργασίας «Indeed», αναφέρει ότι οι διαδικτυακές έρευνες για θέσεις απασχόλησης στο Δουβλίνο και στο Βερολίνο έχουν εκτοξευθεί.

«Οι περισσότεροι που αναζητούν εργασία κοιτούν πρώτα προς τα κράτη-μέλη της ΕΕ, ενώ αφού έγινε γνωστό ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ένωση, η Ιρλανδία προσελκύει τις περισσότερες αναζητήσεις. Αυτό θα μπορούσε να είναι το πρώτο δείγμα άρνησης “ψήφου εμπιστοσύνης” προς την μετά-Brexit Βρετανία από την ίδια της την νεολαία», είπε χαρακτηριστικά ο Mamertino.

Συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι «αν το Brexit οδηγήσει στη διακοπή της ροής ταλαντούχων νέων εργαζόμενων στο Ηνωμένο Βασίλειο, η απώλεια της Βρετανίας θα είναι το κέρδος της Ιρλανδίας. Οι ειδικευμένοι εργαζόμενοι δελεάζονται από τη δυναμική της και την αγγλόφωνη αγορά εργασίας της».

Ωστόσο η αναζήτηση για εργασία δεν σταματά στα σύνορα της ΕΕ, καθώς η πρεσβεία του Καναδά ανακοίνωσε ότι οι επισκέψεις στην ιστοσελίδα της που αφορά την μετανάστευση προς την χώρα από Βρετανούς πολίτες αυξήθηκε κατά 325% από την Παρασκευή, την ημέρα δηλαδή που έγινε γνωστό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο.