Βρετανία: Νέοι εξαπολύουν ρατσιστική επίθεση σε τραμ - "Κατέβα, γύρνα πίσω στην Αφρική" (video)

Η Βρετανία αποφάσισε την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, πρόκειται για μία απόφαση που έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ο κόσμος τάσσεται στο πλευρό όσων εκδηλώνουν ξενοφοβία με αφορμή την έξαρση του μεταναστευτικού.

Δεν έχει περάσει μία εβδομάδα από την ιστορική απόφαση για το brexit και ήδη ρατσιστικά φαινόμενα βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ένα σοκαριστικό βίντεο που καταγράφει φραστική βία από νέους στο μετρό της πόλης Manchester το πρωί της Τρίτης, έχει γίνει viral, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της fusion, τρεις έφηβοι, ηλικίας 16,18 και 20 ετών, επιτίθενται φραστικά σε επιβάτη τραμ που θεώρησαν ότι είναι μετανάστης. «Κατέβα από το βαγόνι τώρα, γύρνα πίσω στην Αφρική» ήταν μερικά από όσα φώναζαν οι νεαροί στον άνδρα.

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ένας επιβάτης ζήτησε από τους εφήβους να μην βρίζουν επειδή ενοχλούσαν και φόβιζαν γυναίκες και παιδιά στο συρμό. Η προφορά του ήταν «ξενική» γεγονός που προκάλεσε την οργή των νεαρών. Εξαπέλυσαν μια άνευ προηγουμένου ρατσιτσική επίθεση εναντίον του με βρισιές και φράσεις όπως «κατέβα από το τραμ» και «γύρνα πίσω στην Αφρική», «μην μιλάς σκ@@@ αλλιώς θα απελαθείς» γ@@@@@@ε μετανάστη».

Ο επιβάτης, δεν έχασε την ψυχραιμία του και απάντησε: «πόσο χρονών είστε; 18; 19; Ζω εδώ περισσότερο από ό,τι εσείς. Πρόκειται για τον Χουάν Τζάσο, έναν αμερικανό βετεράνο πολέμου και λέκτορα πανεπιστημίου.

ρατσ