Γιουχάισμα στον Τραμπ σε γήπεδο γκολφ στη Σκωτία

Μια δυσάρεστη εμπειρία είχε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την επίσκεψη του σε ένα γήπεδο γκολφ ιδιοκτησίας του, το Trump International Golf Links, στην ανατολική ακτή της Σκωτίας.

Το Σάββατο, 25 Ιουνίου, διαδηλωτές μπήκαν στο γήπεδο κρατώντας πανό που έγραφαν «Ο Τραμπ αγαπάει το μίσος». Ανεμίζοντας σημαίες των γκέι αλλά και μεξικανικές σημαίες, οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή του για τις θέσεις που έχει πάρει ο Τραμπ: όπως είχε ανακοινώσει ο ίδιος, σκοπεύει να κατασκευάσει ένα τείχος στα σύνορα με το Μεξικό ως μέτρο για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης.

«Αν γίνει πρόεδρος οι ΗΠΑ θα μπουν σε πόλεμο μια βδομάδα αργότερα και θα πτωχεύσουν την επόμενη. Αυτός ο άνθρωπος είναι ηλίθιος» δήλωσε ένας από τους διαδηλωτές, ο David Milne.

Η φρουρά του Τραμπ προσπάθησε να απωθήσει τόσο τους διαμαρτυρόμενους όσο και τους δημοσιογράφους. Από την πλευρά του ο εκκεντρικός επιχειρηματίας  συνέκρινε τους διαδηλωτές με τους πρώην ανταγωνιστές του για τη διεκδίκηση της Προεδρίας «αλλά δεν πειράζει, τους νίκησα», είπε.

Μάλιστα, σε ερώτηση για το αν λυπάται που ορισμένοι ευρωπαίοι ηγέτες όχι απλώς δεν τον στηρίζουν αλλά του άσκησαν αρνητική κριτική αναφορικά με τις θέσεις τους για τους μουσουλμάνους, είπε απλώς ότι δεν τον ενδιαφέρει: “δεν με νοιάζει. Δεν είναι σημαντικό. Θα σας πω εγώ ποιος με στηρίζει, με στηρίζει ο λαός των ΗΠΑ, και αυτό είναι που με ενδιαφέρει».