Νέα στοιχεία για το μακελειό στο Ορλάντο: Ο Ματίν απειλούσε ότι θα φορέσει σε ομήρους γιλέκα με εκρηκτικά

Μερικές ημέρες έπειτα από τη φρικτή δολοφονική επίθεση στο Ορλάντο των ΗΠΑ, όπου 49 άνθρωποι έχασαν άδικα τη ζωή τους, νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τον μακελάρη Ομάρ Ματίν.

Απομαγνητοφώνηση μέρους των τηλεφωνικών συνομιλιών του με τους αστυνομικούς που δημοσίευσε τη Δευτέρα το FBI, αποκαλύπτει ότι ο Ματίν είχε απειλήσει τις αρχές ότι θα ανατινάξει ένα παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες αυτοκίνητο και θα αναγκάσει τους ομήρους που κράταγε να φορέσουν γιλέκα με εκρηκτικά.

Σε μια κλήση που έκανε μέσα από το νυχτερινό κέντρο Pulse, ο Ματίν ακούγεται να λέει: «Εσείς θα την πληρώσετε κι εγώ θα πυροδοτήσω τα εκρηκτικά εάν εκείνοι αποπειραθούν να κάνουν οτιδήποτε ανόητο», ωστόσο δεν εντοπίστηκαν πουθενά γιλέκα με εκρηκτικά ή κάτι παρεμφερές.

Από την απομαγνητοφώνηση προκύπτει επίσης ότι ο Ματίν είπε σε αστυνομικό πως φοράει ένα γιλέκο με εκρηκτικά παρόμοιο με εκείνο που «χρησιμοποίησαν στη Γαλλία». Επίσης, οι ιδιοκτήτες του κλαμπ -οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν- δήλωσαν στις αρχές ότι ο μακελάρης τους είπε ότι θα φορέσει τέσσερα γιλέκα με εκρηκτικούς μηχανισμούς σε θύματα μέσα σε ένα τέταρτο.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ορλάντο, Τζον Μίνα, τόνισε ότι κατά την πρώτη επέμβαση των αρχών ο δράστης ταμπουρώθηκε σε ένα μπάνιο μαζί με ομήρους. Τόνισε επιπλέον ότι οι αστυνομικοί που εισήλθαν στο κλαμπ κατάφεραν να σώσουν πολλά θύματα τις τρεις ώρες που κράτησε η ομηρία.

«Είμαι πεπεισμένος ότι έσωσαν πολλές, πολλές, πολλές ζωές εκείνη τη νύχτα» είπε χαρακτηριστικά ο Μίνα απορρίπτοντας τις επικρίσεις ότι η αστυνομία απέτυχε να ενεργήσει ταχέως για να βάλει ένα τέλος στην ομηρία. «Για τις δολοφονίες είναι υπεύθυνος ο ύποπτος και μόνο ο ύποπτος», ξεκαθάρισε. «Επρόκειτο για μια πολύ δύσκολη απόφαση ωστόσο ήταν η σωστή απόφαση και εγώ την επικροτώ».