"Εμφύλιος" στη Βενεζουέλα - Τρεις νεκροί έξω από σούπερ μάρκετ

Άλλοι τρεις άνθρωποι προστέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στη λίστα με τους νεκρούς στη Βενεζουέλα. Έπειτα από την οικονομική κατάρρευση, η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς αναρχίας.

Οι τρεις τους τραυματίστηκαν θανάσιμα από πυρά έξω από τα σούπερ μάρκετ, όπου σημειώθηκαν για άλλη μια φορά επεισόδια τυφλής βίας και λεηλασιών. Η Βενεζουέλα έχει πληγεί από σοβαρές ελλείψεις στα βασικά αγαθά, σύμφωνα με την οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Provea.

Το γραφείο του εισαγγελέα ερευνά τους θανάτους ενός 21χρονου άνδρα στην πολιτεία Σούκρε στο ανατολικό τμήμα της χώρας το Σάββατο, ενός 21χρονου στο Πετάρε, μια παραγκούπολη του Καράκας την Πέμπτη και μιας 42χρονης γυναίκας στη πολιτεία Τατσίρα στο δυτικό τμήμα την περασμένη Δευτέρα.

Εξαιτίας της έλλειψης βασικών αγαθώς όπως το αλεύρι και το ρύζι, οι πολίτες προχωρούν σε διαδηλώσεις φωνάζοντας το σύνθημα «Θέλουμε φαγητό!» και συνωστίζονται καθημερινά στα σούπερ μάρκετ.

Περισσότερα από 10 περιστατικά λεηλασιών καταγράφονται σε καθημερινή βάση, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Βίας της Βενεζουέλας, μια μη κυβερνητική οργάνωση.

(φωτό αρχείου)