Λίστα θανάτου του Ισλαμικού Κράτους στο Διαδίκτυο - Και Έλληνες μεταξύ των "επικηρυγμένων"

Αναστάτωση σε διεθνές επίπεδο και συναγερμό στις υπηρεσίες ασφαλείας των δυτικών κρατών έχει σημάνει λίστα θανάτου που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με 8.318 άτομα από διάφορες χώρες που έχει “επικηρύξει” το ISIS.

Η συντριπτική πλειοψηφία των επικηρυγμένων (7.848) είναι αμερικανοί πολίτες, ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Mirror, στη λίστα περιλαμβάνονται και ονόματα Ελλήνων.

Ανατριχίλα προκαλεί το γεγονός ότι οι χάκερ που είναι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους, εκτός από τα ονόματα έδωσαν στην δημοσιότητα τις διευθύνσεις και τα e-mail των ανθρώπων αυτών, παρακινώντας τους απανταχού υποστηρικτές των τρομοκρατών να τους εξοντώσουν!

τα ποστ συνοδεύονται από μία εικόνα που φέρει το μήνυμα: “Ολόκληρος ο κόσμος δεν μπορεί να σταματήσει το Ισλαμικό Κράτος – Συνασπιστήκατε εναντίον μας. Θα σας σκοτώσουμε όλους”.

Η λίστα, που είναι γραμμένη στα αγγλικά και τα αραβικά, αποκαλύφθηκε από τον ιστότοπο Vocativ που ειδικεύεται στα κρυφές περιοχές του διαδικτύου. Την ανακάλυψε σε μία υπηρεσία μηνυμάτων που αποκαλείται Telegram το βράδυ της Δευτέρας.

Η λίστα περιλαμβάνει πολίτες από τα ακόλουθα κράτη:

ΗΠΑ: 7,848

Καναδάς: 312

Αυστραλία: 69

Βρετανία: 39

Τα υπόλοιπα άτομα προέρχονται από διάφορα κράτη, σημειώνει η Mirror, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Τα υπόλοιπα κράτη στη λίστα είναι: το Βέλγιο, η Βραζιλία, η Κίνα, η Εσθονία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Γουατεμάλα, η Ινδονησία, η Ιρλανδία, το Ισραήλ, η Ιταλία, η Τζαμάικα, η Νέα Ζηλανδία, το Τρινιδάδ-Τομπάκο, η Νότια Κορέα και η Σουηδία.