Τρόμος στο Τελ Αβίβ: Αιματηρή επίθεση σε κεντρική αγορά με 4 νεκρούς - Συνελήφθησαν οι δύο δράστες

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν από επίθεση που πραγματοποίησαν χθες, δύο ένοπλοι Παλαιστίνιοι σε χώρο καταστημάτων και εστιατορίων στο Τελ Αβίβ.

Οι δύο ένοπλοι συνελήφθησαν, ο ένας από αυτούς τραυματισμένος. Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία οι συλληφθέντες είναι Παλαιστίνιοι από ένα χωριό κοντά στη Χεβρώνα, στην κατεχόμενη από Ισραηλινούς Δυτική Όχθη

Η επίθεση σημειώθηκε στην αγορά Sarona, ένα κέντρο τροφίμων και λιανικού εμπορίου στο κέντρο του Τελ Αβίβ το οποίο βρίσκεται κοντά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και πολλά κτίρια των ένοπλων δυνάμεων.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Τελ Αβίβ, έκανε λόγο για «σοβαρό τρομοκρατικό περιστατικό», προσθέτοντας ότι οι δράστες ήταν πιθανότατα δύο, εκ των οποίων ο ένας συνελήφθη και ο άλλος τραυματίστηκε. Μέχρι αργά το βράδυ δεν είχαν γίνει γνωστά τα στοιχεία τους.

Οι πληροφορίες για την ταυτότητα των δραστών είναι συγκεχυμένες. Κάποιες αναφέρουν ότι οι ένοπλοι ήταν μεταμφιεσμένοι σε Υπερορθόδοξους Εβραίους, ενώ νεότερες αναφέρουν ότι οι δράστες αναγνωρίστηκαν από την αστυνομία ως μέλη της ίδιας οικογένειας από το χωριό Γιάτα, κοντά στη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα, οι οποίοι άνοιξαν πυρ με τον πρώτο να έχει συλληφθεί. Η γυναίκα κατάφερε να διαφύγει προσωρινά και κρύβεται ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό της είναι σε εξέλιξη.

Διεθνή μέσα κάνουν λόγο για πυροβολισμούς από έναν αστυνομικό, ο οποίος θεώρησε ότι την εντόπισε, ενώ τοπικά μέσα κάνουν λόγο για ύπαρξη και τρίτου δράστη.

Μέχρι στιγμής γίνονται αναφορές για τουλάχιστον εννέα τραυματίες από τους οποίους ένας είναι σε κρίσιμη κατάσταση, δύο είναι σε σοβαρή κατάσταση και έξι είναι ελαφρύτερα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ασθενοφόρα και αστυνομικές δυνάμεις.

Η Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενημερώθηκε για το αιματηρό περιστατικό και μεταβαίνει απευθείας από το αεροδρόμιο στο Υπουργείο Άμυνας, όπου έχει συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη.