Η Χίλαρι Κλίντον κέρδισε το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών

Η Χίλαρι Κλίντον κατάφερε να κερδίσει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τη διεκδίκηση της προεδρίας των ΗΠΑ.

Η υποψήφια των δημοκρατικών και σύζυγος του πρώην Προέδρου Μπιλ Κλίντον κατά τη χθεσινή κρίσιμη μέρα για την διεξαγωγή των εκλογών, την τελευταία σούπερ Τρίτη” επικράτησε στις τρεις από τις έξι πολιτείες, ενώ προπορεύεται σε άλλες δύο. Σημαντική νίκη με μεγάλη διαφορά κατέγραψε στην πολιτεία της Καλιφόρνια, που είναι η πολυπληθέστερη.

Ήδη από τα ξημερώματα της Τετάρτης και τη  ξεκάθαρη νίκη της στο Νιου Τζέρσεϊ η Κλίντον είχε συμπληρώσει τον απαραίτητο αριθμό εκλεκτόρων.

Ο δρόμος για το Λευκό Οίκο άνοιξε για την Χίλαρι Κλίντον, η οποία από εδώ και πέρα θα επικεντρωθεί στον αγώνα για να επιστρέψει σ’ αυτόν όχι ως προεδρική σύζυγος αλλά ως η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ανακοινώνοντας τη νίκη της η Χίλαρι Κλίντον έγραψε σε ηλεκτρονικό μήνυμα της καμπάνιας της: “Μαζί εξασφαλίσαμε το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος».

Απευθυνόμενη στους ψηφοφόρους και συντελεστές της νίκης είπε: «σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ, φτάσαμε σε σημείο ορόσημο» είπε η Κλίντον μετά το αποτέλεσμα του Νιου Τζέρσεϊ. «Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας που μία γυναίκα θα είναι η υποψήφια μεγάλου κόμματος».

Δεν παρέλειψε, ωστόσο να συγχαρεί για τον αγώνα του τον συνυποψήφιό της Μπέρνι Σάντερς, εκφράζοντας τη συμπάθειά της για το γνώριμο γι’ συναίσθημα της ήττας, λέγοντας «ξέρω πώς είναι να βάζεις όλη σου την καρδιά σε έναν στόχο και στο τέλος να μην τα καταφέρνεις», δείχνοντας στη δική ήττα το 2008.

Τα συγχαρητήριά του στην Χίλαρι Κλίντον εξέφρασε και ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα «για τη διασφάλιση των απαραίτητων εκλεκτόρων για το χρίσμα των Δημοκρατικών», σύμφωνα με το Λευκό Οίκο.

Ο Ομπάμα επικοινώνησε και με τον έταιρο υποψήφιο για το χρίσμα των δημοκρατικών, Μπέρνι Σάντερς, ευχαριστώντας τον «για την ενέργεια που έδωσε» στην εκστρατεία.

Σημειώνεται ότι ο Ομπάμα θα συναντηθεί την Πέμπτη με τον Σάντερς, κατόπιν αιτήματος του δεύτερου.