The Greatest

Από την είδηση του θανάτου του το Σάββατο το πρωί, άνθρωποι από ολόκληρο τον πλανήτη αποχαιρετούν, ο καθένας με το δικό του τρόπο, τον Muhammad Ali, το θρυλικό πυγμάχο και έναν από τους σημαντικότερους αθλητές του 20ου αιώνα.

Πέθανε σε ηλικία 74 ετών από σηπτικό σοκ, έπειτα από μια 32ετη μάχη με τη νόσο του Πάρκινσον. Οι προετοιμασίες για την κηδεία του, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Λούιβιλ του Κεντάκι την Παρασκευή έχουν ήδη αρχίσει – ο Bill Clinton, ο δημοσιογράφος Bryant Gumbel και ο ηθοποιός Billy Crystal θα εκφωνήσουν τον επικήδειο στη μνήμη του. “Muhammad Ali shook up the world. And the world is better for it. We are all better for it”, έγραψε ο Barack Obama για τον Ali.

Πιστεύω όλοι γίναμε λίγο καλύτεροι βλέποντάς τον να ανάβει με τρεμάμενα χέρια την Ολυμπιακή Φλόγα στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα το 1996. Καθ’ όλη όμως τη διάρκεια της ζωής του, ήταν η φλόγα στα μάτια του, η φλόγα στη φωνή και στα λόγια του, η φλόγα στην επιμονή του και την ακεραιότητά του που θα μείνει χαραγμένη στη συλλογική μας συνείδηση.