Η κακοκαιρία "σαρώνει" την Ευρώπη

Απίστευτα προβλήματα και καταστροφές έχουν προκαλέσει οι νέες πλημμύρες σε Γαλλία, Αυστρία και Νότια Γερμανία. Στη Γερμανία μάλιστα, πάνω από 200 μαθητές πρόκειται να περάσουν τη νύχτα στο σχολείο.

Ευτυχώς δεν έχει τραυματιστεί κανείς από την άνοδο των υδάτων στα σύνορα Γερμανίας – Αυστρίας ωστόσο η περιοχή Ρόταλ Ιν στη Βαυαρία είναι σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού ενώ σε διάφορες κοινότητες οι δρόμοι έχουν κοπεί στα δύο, κατέρρευσαν γέφυρες και κάτοικοι χρησιμοποιούν ως καταφύγιο τις στέγες των σπιτιών τους.

Στο Τρίφτερν της Γερμανίας 200 μαθητές ετοιμάζονται να κοιμηθούν στο σχολείο τους, που βρίσκεται σε μεγαλύτερο υψόμετρο και δεν απειλείται από τους ορμητικούς χείμαρρους, η πρόσβαση ωστόσο στο σημείο δεν είναι πλέον δυνατή, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο τύπου της κοινότητας.

Στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας πολλοί επαρχιακοί δρόμοι έχουν βυθιστεί κάτω από τα λασπόνερα και χρειάστηκε η επέμβαση των αρχών σε τουλάχιστον 350 περιστατικά. Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο στην περιοχή Μπραουνάου, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Το Παρίσι έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού για πλημμύρες, καθώς ο ποταμός Σηκουάνας υπερχείλισε και τα λασπόνερα έχουν κατακλύσει τις παραποτάμιες λεωφόρους της πόλης.

Η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Α10 που συνδέει το Παρίσι με το Μπορντό και στο σιδηροδρομικό δίκτυο που εκτείνεται βόρεια της Ορλεάνης έχει διακοπεί λόγω των πλημμυρών. Σπίτια, σχολεία και ένας οίκος ευγηρίας εκκενώθηκαν στην πόλη Μονταργκί, σε απόσταση 110 χιλιομέτρων νότια του Παρισιού.

Αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι το ύψος των υδάτων του Σηκουάνα αναμένεται να ξεπεράσει τα 5,60 μέτρα, το ανώτερο επίπεδο, την Παρασκευή, χωρίς να υπερβεί τα 6 μέτρα, κάτι που θα σήμαινε ότι το υπόγειο σιδηροδρομικό δίκτυο θα πλημμύριζε και πολύ πιο κάτω από το επίπεδο ρεκόρ των 8,60 μέτρων που καταγράφθηκε το 1910.