Στους δρόμους οι Βέλγοι για τα κυβερνητικά μέτρα - Άγρια επεισόδια

Άγρια επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα Τρίτη στους δρόμους των Βρυξελλών, καθώς ομάδα περίπου 100 διαδηλωτών παρέκλινε από τη μεγάλη πορεία που πραγματοποιούνταν κατά της κεντροδεξιάς Κυβέρνησης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον 60.000 κόσμου συγκεντρώθηκε για την πορεία προκειμένου να εκφράσουν τη διαφωνία τους για τα κυβερνητικά σχέδια που περιλαμβάνουν μείωση παροχών, μισθών καθώς και αφαίρεση εργασιακών δικαιωμάτων.

Τα 100 άτομα που έφυγαν από την πορεία, επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών χρησιμοποιώντας πέτρες καπνογόνα, με την αστυνομία να “απαντά” πετώντας τους νερό με ειδικό όχημα που μετέφερε αντλία.

Τα τρία μεγάλα συνδικάτα της χώρας αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης του Σαρλ Μισέλ να εφαρμόσει ένα πιο ευέλικτο εργασιακό ωράριο και καθεστώς. Η κυβέρνηση προωθεί ένα πλάνο 45ωρης εβδομαδιαίας εργασίας, από τις 38 ώρες που ισχύουν στην παρούσα φάση. Επί της ουσίας δηλαδή, το πενθήμερο γίνεται εξαήμερο.

Μεταξύ των διαδηλωτών υπήρχαν βουλευτές των αντίπαλων κομμάτων, αλλά και ο πρώην σοσιαλιστής πρωθυπουργός του Βελγίου, Έλιο ντι Ρούπο.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/lRn5oohaJ28″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>
<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/cenKTICQtUg” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>