Το "Ισλαμικό Κράτος" "δείχνει" ειδησεογραφική ιστοσελίδα - Επίθεση στο έδαφός της φοβάται η Γαλλία

Στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αποδίδει την πτώση του αεροσκάφους της EgyptAir ειδησεογραφική ιστοσελίδα, την ίδια ώρα που από τις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών εκφράζονται φόβοι για επίθεση στο έδαφός της από μέλη της οργάνωσης.

H ιστοσελίδα Νewsday247 μετέδωσε νωρίτερα σήμερα ότι το Ισλαμικό Κράτος εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία υποστηρίζει ότι ευθύνεται για την εξαφάνιση και συντριβή του αεροσκάφους της EgyptAir που απογειώθηκε από το Παρίσι και είχε προορισμό το Κάιρο της Αιγύπτου.

Σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα, το Ισλαμικό Κράτος διευκρινίζει πως είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο εσωτερικό του αεροσκάφους που προκάλεσε την έκρηξη και στη συνέχεια τη συντριβή του.

Mε νεότερο δημοσίευμα, η ίδια ιστοσελίδα αναφέρει πως«Ιρακινός επιβάτης πυροδότησε βόμβα μέσα στο αιγυπτιακό Airbus σκοτώνοντας 66 ανθρώπους», επικαλούμενη μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στο Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται επίσημα.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει γίνει ανάληψη της ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος. Ωστόσο, οι αναλυτές δεν απορρίπτουν κανένα ενδεχόμενο, την ίδια στιγμή που από τη Γαλλία εκφράζεται ανοικτά η ανησυχία ότι ετοιμάζονται τρομοκρατικές επιθέσεις από το ISIS στο έδαφός της και μάλιστα διά στόματος του επικεφαλής της γαλλικής υπηρεσίας Πληροφοριών εσωτερικού DGSI.

Μέλη του Ισλαμικού Κράτους προετοιμάζονται για «σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων» στη Γαλλία, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σε πολυσύχναστα σημεία, σημείωσε ο Πατρίκ Καλβάρ, σε δηλώσεις του που έγιναν στην επιτροπή Άμυνας του γαλλικού κοινοβουλίου.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η Γαλλία είναι η πλέον απειλούμενη χώρα και ότι το Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει νέες επιθέσεις», ανέφερε ο κ. Καλβάρ, στην κατάθεσή του στην επιτροπή στις 10 Μαΐου.

Η δήλωση αυτή έχει σημάνει συναγερμό στις γαλλικές αρχές, καθώς γίνεται λίγες μόλις εβδομάδες πριν την έναρξη του Euro 2016 στη Γαλλία και έξι μήνες μετά τις πολύνεκρες ισλαμιστικές επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα, με 130 νεκρούς.