Antidote? Compassion.

Τα αιματηρά χθεσινά γεγονότα στην Αυστραλία δεν μπορεί παρά να τα έχετε ήδη πληροφορηθεί. Ο ένοπλος Man Haron Monis κράτησε καφέ του Σίδνεϊ σε ομηρία για 16 ώρες, μέχρι την παρέμβαση των ειδικών δυνάμεων, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους δύο όμηροι, ο 34χρονος Tori Johnson κι η 38χρονη Katrina Dawson, αλλά και ο δράστης, θύματα όλοι της καταστροφικής τροπής που μπορεί να πάρει ο κόσμος γύρω μας όταν το μίσος κι ο φανατισμός επικρατούν της συζήτησης, της ψυχραιμίας, της λογικής.

Παρά τις τραυματικές εικόνες που κατέκλυσαν τις οθόνες διεθνώς επί ώρες, η ανθρωπιά που επέδειξαν πολλοί Αυστραλοί είναι τελικά αυτό που επιλέγω να κρατήσω από τη φρικτή αυτή μέρα. Υπό το hashtag #ΙllRideWithYou, χιλιάδες Αυστραλοί έδωσαν το χέρι τους στους Μουσουλμάνους της χώρας, καθησυχάζοντας τους. Δείχνοντας πως αντιλαμβάνονται πλήρως τη διαφορά μεταξύ φανατικών εξτρεμιστών και φιλειρηνικών πολιτών. Πως αντιλαμβάνονται πλήρως πως το να ασπάζεσαι μια θρησκεία δεν σε συνδέει με οιονδήποτε τρόπο με τα διαταραγμένα μυαλά που πιστεύουν πως αθώοι άνθρωποι πρέπει να πεθάνουν για να επιτευχθεί οποιοσδήποτε σκοπός. Πως ξέρουν ότι σε κάτι τέτοιες στιγμές είναι που πρέπει να τασσόμαστε ξεκάθαρα κατά της υστερίας και της προκατάληψης.

Στέλνει επίσης ένα δυνατό μήνυμα στους εξτρεμιστές αυτού του κόσμου που επωφελούνται από τη διχόνοια που συχνά καλλιεργείται μέσα από τέτοιες τρομοκρατικές επιθέσεις: ο πόνος που προκαλείτε δεν είναι προς εκμετάλλευση.