Παραιτείται ο Νταβούτογλου - Έκτακτο συνέδριο του ΑΚΡ στις 22 Μαΐου

Παραιτείται ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι στις 22 Μαΐου θα λάβει χώρα συνέδριο του ΑΚΡ για την εκλογή του νέου ηγέτη του κυβερνώντος κόμματος.

Όπως είπε, αποφάσισε να αποχωρήσει μετά από συνεδρίαση της Κεντρικής εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, παρά το ότι η θητεία του ήταν επιτυχής, βάσει των δικών του κριτηρίων, ενώ συμπλήρωσε πως προτιμά να αφήσει ο ίδιος τη θέση, υποδεικνύοντας πως θα παραμείνει φίλος με τον Ερντογάν. «Δεν νιώθω πως απέτυχα ή μετανιώνω που ανέλαβα αυτή τη θέση…δεν επιθυμώ να είμαι υποψήφιος στο συνέδριο. Η σχέση εμπιστοσύνης μας με τον πρόεδρο θα συνεχιστεί» σημείωσε, προσθέτοντας ότι η παραίτηση δεν ήταν επιλογή του, αλλά αναγκαιότητα.

Κατά την ομιλία του, είπε ότι η πρωθυπουργία του χαρακτηρίστηκε από επιτυχίες από πλευράς επενδύσεων και αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, ενώ υποστήριξε ότι το κόμμα έδειξε «ατσάλινη θέληση» εναντίον «τσακαλιών» που περίμεναν χάος κατά τη μεταβατική περίοδο μεταξύ των εκλογών της 7ης Ιουνίου και της 1ης Νοεμβρίου.

Από πλευράς του ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιδοκίμασε την απόφαση του Νταβούτογλου, λέγοντας ότι ήταν επιλογή του.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη είχε λάβει χώρα συνάντηση του Νταβούτογλου με τον Ερντογάν , που διήρκεσε μία ώρα και 40 λεπτά.