Βρετανία: Μπροστά το "ναι" για την παραμονή στην ΕΕ - Στο 17% οι αναποφάσιστοι

Υποχώρησε το ποσοστό των Βρετανών που δηλώνουν “όχι” για την παραμονή της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου Survation για λογαριασμό του ιστότοπου του χρηματομεσιτικού ομίλου IG.

Περίπου δύο μήνες πριν από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, η δημοσκόπηση αναφέρει ότι το “όχι” συγκεντρώνει 38% ενώ η παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ το 45%. Για την δημοσκόπηση η οποία διενεργήθηκε μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων το διάστημα 25- 26 Απριλίου, συμμετείχαν 1.003 πολίτες.

Ωστόσο εκείνοι που παραμένουν αναποφάσιστοι συγκέντρωσαν το 17%, ποσοστό αρκετά μεγάλο το οποίο οπωσδήποτε θα επηρεάσει σημαντικά το τελικό αποτέλεσμα.

Οι πιθανότητες να επικρατήσει το «ναι» στο δημοψήφισμα ανέρχονται σε 73% σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχήματα στον ιστότοπο του IG, ένα ποσοστό που καταγράφει άνοδο σε σύγκριση με το 64% της περασμένης εβδομάδας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα υπέρ της παραμονής της χώρας την περασμένη εβδομάδα αποτελεί τον βασικό παράγοντα που συνέβαλε στην αύξηση του ποσοστού αυτού.

Εντούτοις, στη δημοσκόπηση, το στρατόπεδο υπέρ της «αποχώρησης» έχει βελτιώσει τις επιδόσεις του κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση του Survation της 24ης Μαρτίου και κατά 4% σε σύγκριση με την πρώτη δημοσκόπηση μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων που διενήργησε το ινστιτούτο φέτος, την 20η Φεβρουαρίου.