Σοκ: Εργαζόμενος του αεροδρομίου ο μακελάρης των Βρυξελλών

Μία-μία δημοσιοποιούνται οι πληροφορίες σχετικά με έναν από τους μακελάρηδες των Βρυξελλών και συγκεκριμένα για τον Νατζίμ Λαχράουι, ο οποίος έσπειρε τον θάνατο στο αεροδρόμιο της βελγικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, ο Λαχράουι είχε εργαστεί στο αεροδρόμιο ίσως και για πέντε ολόκληρα χρόνια, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι του Βελγίου VTM.

«Εργάστηκε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, μέχρι το τέλος του 2012», έλεγε το ρεπορτάζ του VTM, αναφέροντας επίσης ότι ο βομβιστής είχε προσληφθεί από μια εταιρεία εργολαβίας σε προσωρινή βάση και ήξερε τις εγκαταστάσεις «σαν την παλάμη του χεριού του».

«Ήταν πολύ καλά πληροφορημένοι σχετικά με τις συνθήκες ασφάλεια στο Zaventem», σύμφωνα με τους βέλγους δημοσιογράφους ενώ ακόμη δεν έχει γίνει σαφές αν ο Λαχράουι είχε ήδη ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος κατά την περίοδο που εργαζόταν στο αεροδρόμιο.

Χωρίς να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες, ο τηλεοπτικός σταθμός ανέφερε ότι το προσωπικό του αεροδρομίου λαμβάνει διακριτικά τα οποία συνήθως ισχύουν για πέντε χρόνια.

Πριν από μόλις μερικές εβδομάδες, η βελγική εφημερίδα Nieuwsblad ανέφερε ότι σήμερα στο αεροδρόμιο εργάζονται τουλάχιστον 50 υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους ενώ οι αρχές του αεροδρομίου είχαν ανακαλύψει ένα κρυφό δωμάτιο προσευχής, το οποίο και έκλεισαν κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας.