Σοκ: η επίθεση τους Δίδυμους Πύργους 15 χρόνια μετά [βίντεο]

Βίντεο-σοκ από τη στιγμή της επίθεσης της Αλ Κάιντα στους Δίδυμους Πύργους φέρνει στο φως, 15 χρόνια μετά η γερμανική Bild.
Την επίθεση βιντεοσκόπησε η Κάρολιν Ντράις, παραγωγός των ταινιών Vampire Diaries, που τότε διέμενε σε διαμέρισμα του πανεπιστημιακού κοιτώνα στη Water Street, σχεδόν 8 οικοδομικά τετράγωνα από τους Δίδυμους Πύργους.

Η Ντράις που κατοικούσε τη συγκάτοικό της Μέγκαν στον 32ο όροφο κατέγραψε τις δραματικές σκηνές από τη σύγκρουση των αεροπλάνων στους Δίδυμους Πύργους, τις εκρήξεις με τις πυρκαγιές που ακολούθησαν και τον πανικό που κατέλαβε τα δύο κορίτσια, όταν συνειδητοποίησαν τι είχε συμβεί.

Στο βίντεο αρχικά περιέχονται οι πρώτες στιγμές μετά την πτώση του πρώτου αεροπλάνου στους Δίδυμους Πύργους, ενώ η Κάρολιν ακούγεται να περιγράφει στη μητέρα της, με την οποία μιλά στο τηλέφωνο, τις εικόνες καπνού από τον ένα ουρανοξύστη του WTC καθώς και τις εκρήξεις από τις οποίες ξύπνησαν τα δύο κορίτσια, χωρίς ακόμη να συνειδητοποιήσουν τι συνέβη.
«Άκουσες αυτό που είπα για βόμβα μαμά; Είναι απίστευτο, είναι πολύ ψηλά», λέει στη μητέρα της, ενώ στο βάθος ακούγεται δημοσιογράφος που περιγράφει πως ένα αεροπλάνο έπεσε πάνω στον έναν από τους ουρανοξύστες.

Οι δύο φοιτήτριες εμφανώς τρομοκρατημένες Τρομοκρατημένες δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συμβαίνει. Ώσπου ξαφνικά ακούγεται η κραυγή «Ω Θεέ μου!» και ουρλιαχτά. Είναι η στιγμή που το δεύτερο αεροπλάνο των τρομοκρατών της Αλ Κάιντα πέφτει πάνω στον δεύτερο ουρανοξύστη. «Τι θα κάνουμε;» φωνάζουν ουρλιάζοντας και τότε αρχίζουν να μαζεύουν τα πράγματά τους. «Δεν μένω στον 32ο όροφο. Φεύγω, δεν μένω άλλο εδώ» λέει η συγκάτοικος της Ντράις. Ακούγεται να μιλάει σε κάποιον στο τηλέφωνο, του λέει πόσο τρομοκρατημένη είναι και πως τον αγαπάει. Η Ντράις της φωνάζει να την περιμένει και να μην την αφήσει μόνη. Οι δυο γυναίκες φεύγουν όπως -όπως από το διαμέρισμά τους και στο διάδρομο βρίσκουν κι άλλους φοιτητές.