Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της Καμπούλ με τουλάχιστον 28 νεκρούς και 200 τραυματίες (upd)

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο κέντρο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, Καμπούλ, ενώ μαύρος καπνός εμφανίστηκε κοντά στην Πρεσβεία των ΗΠΑ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της χώρας Ασράφ Γκάνι υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες. Η επίθεση αυτή, φαίνεται ότι είχε ως στόχο τα γραφεία των υπηρεσιών ασφαλείας του Αφγανιστάν.

aablust

Την ευθύνη για την επίθεση στο κέντρο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, Καμπούλ ανέλαβαν σύμφωνα με πληροφορίες του BBC οι Ταλιμπάν. Μάλιστα σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC υπάρχουν αναφορές για 28 νεκρούς και τουλάχιστον 200 τραυματίες.

Το γραφείο του προέδρου της χώρας, καταδίκασε την επίθεση, ενώ στην ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για αριθμό ανθρώπων που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από την έκρηξη. Τα επείγοντα περιστατικά ενός νοσοκομείου στην Καμπούλ πάντως, ανέφεραν ότι δέχθηκαν οκτώ στρατιώτες οι οποίοι είχαν τραυματιστεί ελαφρά. Η πρεσβεία των ΗΠΑ, αλλά και η διοίκηση του ΝΑΤΟ, ανέφεραν ότι δεν έχουν υποστεί ζημιές από την επίθεση.

aakabuuul