Απελευθερώθηκε ένα από τα «κορίτσια» του Τσάρλς Μάνσον;

Ο Τσάρλς Μάνσον είναι ο άνθρωπος που, αν και δεν σκότωσε ποτέ, ευθύνεται για τα πιο άγρια εγκλήματα στην ιστορία του Χόλιγουντ.

Πρόκειται για τον  εμπνευστή  ενός «φυλετικού πολέμου», που ονόμασε Helter Skelter και οδήγησε την πιστή του ομάδα στη δολοφονία 9 ατόμων, ανάμεσα στα οποία ήταν και η έγκυος Σάρον Τέιτ, σύζυγος του γνωστού Γαλλο-Πολωνού σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι.

Η Λέσλι Βαν Χάουτεν μια από τις «πιστές» του Τσαρλς Μάνσον που συμμετείχαν στις άγριες δολοφονίες μετά από 40 χρόνια εγκλεισμού είναι πιθανό να δει την έξοδο από την φυλακή.

Δικαστήριο ενέκρινε την απελευθέρωση της 60χρονης πλέον Λέσλι και την ένταξή της σε καθεστώς αυστηρής παρακολούθησης και ο κυβερνήτης Τζέρι Μπρόουν αναμένεται να αποφασίσει τώρα αν η Βαν Χάουτεν θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Στο παρελθόν ανάλογες αιτήσεις της καταδικασμένης έχουν απορριφθεί 19 φορές.

Πρώην εστεμμένη στον τόπο καταγωγής της, η 19χρονη Βαν Χάουτεν ήταν η νεότερη ακόλουθος της «οικογένειας» του Τσαρλς Μάνσον που καταδικάστηκε για το μακελειό, ενώ έχοντας μετανοήσει, θεωρήθηκε ως η πλέον συμπαθής από τις «πιστές» του Μάνσον.

Κατά το διάστημα της κράτησής της, γράφτηκαν αρκετές εκκλήσεις από επώνυμους Αμερικανούς – όπως ο σκηνοθέτης Τζον Γουότερς, που αρθρογραφεί συστηματικά υπέρ της απελευθέρωσης της «φίλης του», όπως αποκαλεί τη μεταμελημένη δολοφόνο.

Κατά την έκτιση της ποινής της η 60χρονη σήμερα Βαν Χάουτερ είχε αποκτήσει αρκετά πανεπιστημιακά πτυχεία και είχε επιδείξει υποδειγματική συμπεριφορά.

Η «οικογένεια» Μάνσον είχε προκαλέσει παγκόσμια ανατριχίλα όταν τον Αύγουστο του 1969 είχε δολοφονήσει άγρια την ετοιμόγεννη ανερχόμενη ηθοποιό και σύζυγο του Ρομάν Πολάνσκι Σάρον Τέιτ και έξι ακόμη άτομα.

newego_LARGE_t_1101_54663953_type13145

Ειδικότερα, εκτός της Τέϊτ οι δολοφόνοι σκότωσαν μαχαιρώνοντας ή πυροβολώντας τους Τζέϊ Σέμπρινγκ (35), Βόϊτεκ Φρικόβσκι (32), Αμπιγκέϊλ Φόλγκερ (25) και Στίβεν Πάρεντ (18)και έγραψαν με αίμα τη λέξη «γουρούνια» στον τοίχο, ενώ την επόμενη μέρα σκότωσαν τους Λένο και Ρόζμαρι Λαμπιάνκα, στο Λος Φελίζ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Βαν Χάουτεν κρατούσε ακινητοποιημένη την Ρόζμαρι Λα Μπιάνκα την ώρα που κάποιο άλλο μέλλον την μαχαίρωνε θανάσιμα ενώ η ίδια παραδέχτηκε ότι την μαχαίρωσε επίσης αφότου η γυναίκα είχε ξεψυχήσει.

Εκτός από τον Μάνσον και την Βαν Χάουτεν, σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν επίσης δύο ακόμη «πιστές» του διαβόητου serial killer, οι Σούζαν Άτκινς και Πατρίτσια Κρινγουίνκελ που παραμένουν στη φυλακή.

Οι δολοφόνοι είχαν αρχικά καταδικαστεί σε θάνατο, παραμένουν όμως στη φυλακή μετά την κατάργηση της θανατικής ποινής στην πολιτεία το 1972.