Οι Πρόεδροι ΠΓΔΜ, Κροατίας, Σλοβενίας ξεκίνησαν για τα σύνορα, αλλά... έκαναν πίσω

Την επίσκεψή τους στην συνοριακή γραμμή της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, ακύρωσαν οι πρόεδροι της ΠΓΔΜ, της Κροατίας και της Σλοβενίας.

Οι Γκιόργκι Ιβάνοφ, Κολίντα Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς και Μπορούτ Πάχορ, είχαν σκοπό να μεταβούν στο σημείο όπου βρίσκεται ο φράχτης, αυτό όμως το είχαν πληροφορηθεί και οι μετανάστες, με αποτέλεσμα περίπου 200 άτομα να κατευθυνθούν στο σημείο “και άρχισαν να διαμαρτύρονται και να προκαλούν ταραχές, για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης», ανέφερε η σκοπιανή Αστυνομία.

Λόγω της έντασης που δημιουργήθηκε, από την πλευρά των αστυνομικών έγινε χρήση δακρυγόνων κι έτσι ζητήθηκε από τους πολιτικούς να αποφύγουν την επίσκεψη στο σημείο.

Έτσι, οι τρεις πολιτικοί, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην περιοχή, μετέβησαν στο κέντρο υποδοχής προσφύγων κοντά στην κωμόπολη Γευγελή.

Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ δήλωσε ότι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην Ειδομένη «πιέζουν για το άνοιγμα του βαλκανικού διαδρόμου, ο οποίος έκλεισε με απόφαση της ΕΕ». Ακόμη, ευχαρίστησε τους Προέδρους της Κροατίας και της Σλοβενίας για την αποστολή αστυνομικών δυνάμεων των χωρών τους, οι οποίες περιπολούν από κοινού με συνοριοφύλακες της ΠΓΔΜ στην περιοχή της Γευγελής.