Σε συναγερμό η Ευρώπη - Ανήλικος τζιχαντιστής ετοιμάζει νέες επιθέσεις

Σε συναγερμό βρίσκεται η Ευρώπη καθώς η απειλή της τρομοκρατίας συνεχίζει να πλανάται πάνω από την Γηραιά Ήπειρο, χωρίς κανείς να είναι σε θέση φυσικά να γνωρίζει πότε και που ακριβώς θα επιχειρήσουν να “χτυπήσουν” οι τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αδελφός του «εγκεφάλου» των φονικών «χτυπημάτων» στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, σχεδιάζει νέα επίθεση στην γαλλική πρωτεύουσα καθώς η Interpol κατέγραψε τηλεφωνική συνομιλία με την αδελφή του Γιασμίνα η οποία ζει στο Βέλγιο, όπου αναφέρεται ότι θα ταξιδέψει στην Ευρώπη.

Ο εν δυνάμει μακελάρης, είναι μόλις 15 ετών και ονομάζεται Γιουνές Αμπαούντ. «Θα φτάσω στις δέκα», ακούγεται να λέει στην Γιασμίνα στις 28 Φεβρουαρίου, φεύγοντας από την Συρία όπου βρέθηκε προκειμένου να εκπαιδευτεί από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Γιουνές θεωρείται ο νεότερος μαχητής του Ισλαμικού Κράτους. Τον Ιανουάριο του 2014, μόλις στα 13 του, ταξίδεψε μαζί με τον αδελφό του από το Βέλγιο στη Συρία, όπου ο μικρός άρχισε την εκπαίδευσή του. Τώρα, ο ανήλικος τζιχαντιστής φέρεται να επιστρέφει στην Ευρώπη με σκοπό να εκδικηθεί για τον θάνατο του Αμπντελχαμίντ.

Όπως αναφέρει το γαλλικό περιοδικό Paris Match, το υλικό που έχει στην κατοχή της η Interpol, αποδεικνύει ότι οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν πως ο 15χρονος αποτελεί απειλή για την Ευρώπη, καθώς περιγράφεται ως «τρομοκράτης», «δολοφόνος» και «πολεμιστής-τζιχαντιστής».

Σύμφωνα με αρκετές εκτιμήσεις, ο Γιουνές ίσως να βρίσκεται ήδη στην Ευρώπη και να σχεδιάζει τις επόμενες επιθέσεις.

Το Russia Today αναφέρει ότι η γαλλική αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει την εντολή να «σταματήσει και να συλλάβει άμεσα» τον Γιουνές. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο μια και εικάζεται ότι ο 15χρονος ίσως να έχει αλλάξει την εμφάνισή του και να ταξιδεύει με πλαστά έγγραφα και άλλο όνομα. Ωστόσο, το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών διαψεύδει πως έχει εκδοθεί οποιαδήποτε οδηγία σχετικά με τον αδελφό του Αμπαούντ.

Δημοσιεύματα που επικαλούνται Ευρωπαίους αξιωματούχους, επισημαίνουν πως η αστυνομία βρίσκεται σε ανησυχία καθώς ο Γιουνές ίσως να έχει ταξιδέψει «στην Τουρκία, το Μαρόκο ή την Ευρώπη» και παραδέχονται πως «αν επέστρεψε στην Ευρώπη και κυκλοφορεί με πλαστή ταυτότητα, είναι δύσκολο για εμάς να τον βρούμε».