Γονείς αποχαιρετούν το νεογέννητο μωρό τους με μία συγκινητική φωτογράφιση

Κανείς και τίποτα δεν μπορούσε να προβλέψει το τραγικό τέλος που θα έβρισκε ο μικρός Έντισον.

Ο μικρός γεννήθηκε με μια σπάνια πάθηση που του επέτρεψε να ζήσει μόλις μία εβδομάδα. Και οι γονείς του απαθανάτισαν αυτές τις ημέρες με ένα μοναδικό τρόπο.

Την ιστορία έφερε στο φως της δημοσιότητας ο φωτογράφος Τζέιμς Ντέι που αρχικά κατέγραψε με τον φακό του τον γάμο της Νάνσι και του Τσάρλι Μακ Λιν στο Σίδνεϋ. Τότε, η νύφη ήταν ήδη έγκυος και, μάλιστα, μόλις επτά εβδομάδες πριν από την ημερομηνία που αναμενόταν ότι θα έφερνε το μωρό τους στον κόσμο.

“Η μέρα της γαμήλιας τελετής ήταν απίστευτη, γεμάτη αγάπη”, περιέγραψε ο φωτογράφος στο μπλογκ του. “Και το ζευγάρι περίμενε το μωρό με ανυπομονησία”.

3

Δύο μήνες αργότερα, όμως, στις 23 Μαρτίου, συνέβη κάτι τρομερό. Το ζευγάρι του τηλεφώνησε ξανά, του εξήγησε ότι το μωρό είχε γεννηθεί αλλά η υγεία του δεν πήγαινε πολύ καλά και τον κάλεσε στο νοσοκομείο να απαθανατίσει τις τελευταίες στιγμές του με το, μόλις τριών ημερών, βρέφος. Ήθελαν να φωτογραφίσει τον τραγικό αποχαιρετισμό από το παιδί τους.

Και κάπως έτσι, άρχισε να φωτογραφίζει την οικογένεια, με αποτέλεσμα κάθε κλικ φωτογραφίας να αποτελεί και ένα μάθημα ζωής. Η τρυφερότητα των γονιών προς το παιδί τους και ο δύναμη ψυχής, συγκίνησαν τόσο τον φωτογράφο όσο και όλους όσοι είδαν αυτές τις φωτογραφίες.

1

Σε μία αγκαλιά και οι τρεις, με τους δύο γονείς να κοιτάζονται στα μάτια, προσπαθώντας να συνειδητοποιήσουν τι πρόκειται να συμβεί. Το μωρό άφησε, τελικά, την τελευταία του πνοή, τρεις ώρες προτού συμπληρώσει μια εβδομάδα ζωής.

Οι γονείς παραδέχτηκαν ότι, ο Ντέι, με τη φωτογράφηση και τη βιντεοσκόπηση, τους έδωσε ένα σημαντικό μάθημα ζωής. Οι ίδιοι ανέφεραν, “Φροντίστε κάθε στιγμή που περνάτε με τους αγαπημένους σας να τούς δείχνετε την αγάπη σας σαν να είναι η τελευταία φορά που τους συναντάτε. Εμείς περάσαμε μόνο μια εβδομάδα με το παιδί μας, αλλά σε αυτές τις εφτά ημέρες το μόνο πράγμα που υπήρχε μεταξύ μας ήταν μόνο αγάπη”.

Ο φωτογράφος, από την πλευρά του, σχολίασε, “Ήταν η εμπειρία που μου άλλαξε τη ζωή”. Το βίντεο με την οικογένεια έχει γίνει viral με 144.000 προβολές, ενώ οι γονείς έχουν λάβει χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης. Τώρα, το ζευγάρι συγκεντρώνει χρήματα για άλλους γονείς που χρειάζονται υποστήριξη για τα παιδιά τους που πάσχουν από κάποια πάθηση.

4