Αγνοείται η τύχη ιερέα - Φόβοι ότι θα τον σταυρώσουν τζιχαντιστές του ISIS

Κανείς δεν γνωρίζει για την τύχη ενός Ινδού καθολικού ιερέα ο οποίος έπεσε θύμα απαγωγής του Ισλαμικού Κράτους.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 4 Μαρτίου στο μοναστήρι της Μητέρας Τερέζας, που λειτουργεί και ως γηροκομείο, στο Άντεν της Υεμένης. Τέσσερις ένοπλοι ισλαμιστές τρομοκράτες εισέβαλαν στο μοναστήρι, πυροβόλησαν και εκτέλεσαν εν ψυχρώ 16 άτομα, ανάμεσά τους και τέσσερις μοναχές. Στη συνέχεια απήγαγαν τον ιερέα, πατέρα Tom Uzhunnalil.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του στο Facebook, το τάγμα των Φραγκισκανών μοναχών του Siessen στο γερμανικό κρατίδιο της Βάδης – Βυρτεμβέργης, έχει πληροφορίες ότι ο ιερέας έχει βασανιστεί και θεωρεί ότι θα σταυρωθεί σήμερα Μ. Παρασκευή των Καθολικών.

Ωστόσο πληροφορίες από μοναστήρι της Ινδίας αναφέρουν ότι κανείς δεν γνωρίζει για το πού βρίσκεται.

Μέχρι στιγμής την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση και την απαγωγή δεν έχει αναλάβει καμία τρομοκρατική οργάνωση, αλλά οι τοπικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι επρόκειτο για τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, παρόλο που στην περιοχή και η Αλ Κάιντα έχει ενεργή δράση.

Σύμφωνα με την χριστιανική ιστοσελίδα Aleteian στο μοναστήρι βρέθηκε χειρόγραφο σημείωμα από μοναχή που ανέφερε πως πέντε νεαροί χριστιανοί Αιθίοπες έτρεξαν στο μοναστήρι και ειδοποίησαν τις μοναχές ότι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους οδεύουν προς την μονή για να τις σκοτώσουν.